Programul Rabla Plus a fost suplimentat cu 60 de milioane de lei

Bugetul Programului Rabla Plus va fi suplimentat cu 60 de milioane de lei, până la limita de 200 de milioane de lei în 2020. Conform noului plafon, românii vor putea cumpăra aproximativ 4.000 de maşini electrice.

“Trebuie să continuăm pe acest drum şi să stimulăm la nivel naţional achiziţia de maşini electrice dacă ne dorim cu toţii şi cu adevărat să respirăm un aer mai curat în marile oraşe ale României. Şi pentru asta dragi români am decis să suplimentăm bugetul AFM pentru Programul Rabla Plus, pentru a-i sprijini pe toţi românii care îşi doresc să-şi achiziţioneze un mijloc de transport, un autovehicul electric sau hibrid, prietenos cu mediul. Am dispus demararea procedurilor pentru suplimentarea bugetului Administraţiei Fondului pentru Mediu pentru programul Rabla Plus cu 60 de milioane de lei. Astfel, pentru anul 2020 bugetul programului va ajunge la 200 de milioane de lei” , a susținut ministrul Mediului Costel Alexe într-o postare video pe Facebook.

Alexe a mai declarat că, pentru prima dată în istoria programului Rabla Plus, întregul buget pentru persoanele fizice care îşi doresc să îşi achiziţioneze maşini electrice a fost epuizat. Inițial a fost alocată suma de  140 de milioane de lei, cu circa 45 de milioane mai mult decât în 2019.

Iată declarația de presă cu privire la suplimentarea programului Rabla Plus:

taguri
Adaugă un comentariu