Proiect: Asigurările RCA și CASCO ar putea fi încheiate și de bănci sau dealeri

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a lansat în discuție publică un proiect de lege care ar trebui să aducă România pe aceeași lungime de undă cu prevederile directivei 97/2016. Astfel, polițele de asigurare de tip RCA sau CASCO vor putea fi încheiate și de băncile comerciale.

Totuși, unitățile trebuie să se autorizeze la ASF pentru a putea emite polițele. La rândul lor, brokerii de asigurări vor putea vinde credite sau alte produse specifice bancare după obținerea avizelor de la autorităților competente.

Totodată se vor introduce și intermediarii auxiliari secundari. În această categorie vor intra dealerii auto și firmele rent-a-car. Dealerii vor putea emite o poliță (CASCO sau RCA) fără aviz ASF, dacă valoarea acesteia pe un an de zile nu depășește 600 de euro, echivalentul a 2.715 lei.

Legea ar trebui să intre în vigoare în februarie 2018, după ce va fi votată în parlament şi promulgată de preşedinte. Implementarea efectivă a ei ar trebui finalizată în termen de un an de la data intrării în vigoare.

Sursa | Economica

Adaugă un comentariu