Proiect: Bucureștenii ar putea primi 3.000 de lei dacă renunță la mașină

Bucureștenii ar putea avea propriul program Rabla. Dacă renunță la mașină, ei pot primi bani sau credite municipale, anunță un proiect depus la Consiliul General al Primăriei Municipiului București.

ANAF București vinde în iulie BMW-uri cu 2000 de lei. Ai prins ofertele?

De azi plătim parcarea în București ca la Viena! Iată noile tarife

Proiectul se adresează cetățenilor care au domiciliul sau reședința în Capitală și dețin un automobil vechi. Odată votat proiectul, cei care își casează vehiculul vor putea primi o recompensă în bani sau în credite municipale.

Programul Rabla Plus 2018 – ce acte îţi trebuie şi cum îl accesezi

Răscumpărarea mașinii vechi îi va aduce proprietarului suma de 3.000 de lei, dar acesta poate alege să beneficieze de credite municipale în valoare de 5.000 de lei. Acestea din urmă vor putea fi utilizate pentru a achiziționa abonamente de transport în comun, plata taxelor și a impozitelor, transportul vehichiului vehicul pe platformă la centrul de casare și vouchere de mobilitate. Cele din urmă pot fi utilizate pentru a achiziționa diferite mijloace de transport alternativ, de la biciclete și accesorii până la trotinete electrice.

Eurostat: România se află pe ultimul loc în UE la numărul de mașini la mia de locuitori

Singurele condiții sunt ca proprietarul vehiculului să aibă vârsta minimă de 18 ani, să fie domiciliat în Capitală și să fi avut autovehiculul înmatriculat în București de cel puțin 12 luni. Cerințele sunt mai mult decât rezonabile. În mod interesant, proiectul nu propune nicio sancțiune pentru cei care primesc bonificația de la primărie și își cumpără un alt vehicul și nici nu impune o restricție pentru cei care dețin mai multe vehicule și renunță doar la unul dintre ele pentru această primă de casare.

Simeringul – ce este si de ce trebuie sa il schimbi?

Diferența dintre cele două bonificații are rolul de a stimula mijloacele de transport alternative. Bugetul propus pentru acest proiect este de 1.000.000 lei pentru faza pilot. Pentru a intra în vigoare, propunerea prin care bucureștenii vor primi bani dacă renunță la mașină trebuie să fie votată de consiliul general al PMB.

Rabla Plus – ce mașini electrice se pot cumpăra cu bonusul de 10.000 de euro de la stat

Propunerea este făcută de consilierul general Matei-Ion Țugui de la USR. Rămâne de văzut dacă proiectul său va merge mai departe în consiliul general. Avantajul proiectului este că nu impune achiziția unui automobil nou, o problemă care îi făcea pe mulți posesori de vehicule vechi să le vândă intermediarilor care obțineau tichete rabla cu acestea și le comercializau apoi la suprapreț.

Au intrat în vigoare tarifele majorate de parcare stradală din București

    Marinush says:

    Sa renunti si la facultate. Este prima si cea mai importanta conditie.

Adaugă un comentariu