Proiecte secrete – Prima imagine cu viitorul Mercedes-Benz Clasa A Coupe

Viitoarea Clasa A se va lansa în și mai multe variante: trei modele noi cu două portiere urmează să mărească programul compactei din 2018.

Mai sunt patru ani. Atunci vom vedea viitoarea generație a Clasei A, care va aduce și un coupé marcant. Retușările noastre grafice ne arată că așteptarea va merita, mai ales că este posibil ca un roadster rasat și un Shooting Brake să rotunjească oferta. Însă, despre asta încă nu există o decizie clară.

Coupé-ul este de mult timp în discuție la Mercedes pentru această clasă. Pe de o parte, segmentul nu se dezvoltă așa cum preconizau așteptările, pe de altă parte, succesul de piață depinde foarte mult de poziționare. În proiect au apărut două alternative. Prima este cea în care din Clasa A se desenează un model cu 3 portiere și o parte din spate ușor înclinată, cu un preț de bază apropiat de cel al Clasei A.

mercedes-benz clasa a coupe

Cea de-a doua variantă vorbește despre un coupé care să aibă o caroserie proprie, desenată de la zero, cu un preț mai mare, dar și o echipare bogată și calitate de clasă superioară. Conform informațiilor actuale pe care le avem din interior, Mercedes ar fi decis pentru cea de-a doua variantă. Așa cum BMW îmbracă diferit Seria 2 Coupé față de Seria 1 și Audi oferă o cu totul altă caroserie pentru TT, și Mercedes vrea să facă același lucru.

„Vrem un model sportiv cu două portiere, care să aducă bani mărcii, nu un model economic și nerafinat.’

Printre inovațiile conceptului de platformă modulară, care va fi în viitor mult mai flexibilă, vor face parte mai multe sisteme multimedia , diferite tipuri de setări pentru trenul de rulare și o mai mare selecție de motorizări și cutii de viteze. Prețul viitorului coupé urmează să fie mai apropiat de Clasa A decât de CLA.

Sursa foto | ©Varicak

Adaugă un comentariu