Propulsorul diesel folosit pe Dacia Duster primeşte mai mulţi CP

Dacia lansează o actualizare a motorului diesel pentru Duster prin care oferă cel mai recente sistem de reducere a emisiilor poluante. Este vorba despre propulsorul de 1.5 litri dCi care primeşte cu această ocazie şi o putere mai mare.

În termeni practici s-a renunţat la sistemul NOx folosit până acum pentru motorul de 1.5 litri dCi şi s-a trecut la un catalizator cu reducere catalitică selectivă (SCR) cuplat cu sistemul de tratare cu AdBlue a emisiilor.

După această actualizare propulsorul va oferi 95 Cp/115 CP şi performanţele dinamice ale reprizei de la 0 la 100 km/h se îmbunătăţesc cu o secundă pentru ambele variante de putere. Mai mult, în varianta de 95 CP motorul primește 30 Nm în plus, trecând de la 210 la 240 Nm.

Aceste noi variante vor fi comercializate sub denumirea de Blue dCi şi Renault anunţă că deja sunt disponibile pe gama Duster în Franţa. Clienţii din restul ţărilor UE vor putea comanda un Duster cu această nouă unitate în următoarele săptămâni.

În primele patru luni din 2018, productia uzinei Dacia de la Mioveni a fost de 111.536 vehicule. Dintre acestea 72.019 unităţi au fost modele din gama Duster!

taguri
    Fane says:

    Duster primeste mai multi cai putere? BRAVO F Bine .dar cand o sa primeasca si mai multe stele la testul de siguranta pasagerilor numit EURO NCAP Intreb si eu ca tot omu,

Adaugă un comentariu