Rabla 2019: A început distribuirea noilor tichete! Cât valorează acestea

Bugetul programului Rabla 2019 a fost suplimentat, iar noile tichete vor fi acordate începând de astăzi, 19 august. Administrația Fondului pentru Mediu a anunțat mai multe detalii prin intermediul unui comunicat de presă.

După ce primele 35.000 de vouchere fuseseră epuizate la începutul lunii iunie, Guvernul a hotărât să suplimenteze bugetul programului Rabla 2019 cu încă 135 milioane de lei. Suma poate acoperi circa 20.000 de tichete pentru prime standard de casare, acestea valorând 6.500 de lei fiecare.

 

Citește și:

O altă metodă nouă o reprezintă furtul din maşină cu moneda! Iată cum te lasă hoţii fără bunuri!

 

Administrația Fondului pentru Mediu a anunțat printr-un comunicat de presă că românii pot accesa noile tichete începând de astăzi, 19 august: „Începând de luni, 19 august 2019, ora 10:00, persoanele fizice pot merge la producătorii validaţi pentru îndeplinirea formalităţilor de înscriere în vederea accesării Programului de stimulare a înnoirii Parcului auto naţional. Programul Rabla Clasic a fost suplimentat cu 130 milioane lei, sumă care reprezintă aproximativ 20.000 de prime de casare’.

Totuși, 20.000 de tichete reprezintă pragul maxim. Dacă cetățenii optează pentru autoturisme noi mai puțin poluante sau chiar hibride, valoarea primei de casare crește considerabil, astfel că numărul total de vouchere acordate va scădea.

Primei de casare standard i se pot adăuga bonusuri. Spre exemplu, dacă beneficiarul programului alege o mașină ce emite maximum 96 grame CO2/km, statul îi va acorda 1.000 de lei în plus. Dacă viitorul vehicul are sistem hibrid (fără plug-in), primei de casare i se adaugă încă 1.700 de lei. În felul acesta, bonificația poate atinge valoarea maximă de 9.200 de lei.

 

Sursa foto: heartbeaz, via Wikimedia Commons

Adaugă un comentariu