Lansare spectaculoasă pentru noul Range Rover Sport: urcare contra-curent pe canalul de prea plin al barajului Karahnjukar.

Înfățișarea sa este premium, dar nici potențialul de rulare nu este mai prejos: noul Range Rover Sport a debutat cu o prestație extremă în Islanda. Pornind de la  baza barajului Karahnjukar, mașina a urcat pe teren, printr-o porțiune inspectabilă a tunelului de fugă, apoi chiar pe frontul barajului până la accesul pe canalul de prea plin (debit maxim 750 tone pe minut).

La volan s-a aflat Jessica Hawkins, pilot-cascador în seria filmelor James Bond. Lungimea parcursă de-a lungul canalului de prea-plin a fost de 294 m pe o înclinre de 40 de grade. Pierderea controlului mașinii de-a lungul acestuia ar fi implicat o cădere în gol pe o diferență de nivel de 90 m. Puteți vedea această formidabilă aventură urmărind linkul https://youtu.be/Lv-XcVFBwVY.

„Puterea apei care cobora pe deversor era uluitoare. Conducând prin el, știind că risc o cădere de 90 metri dacă lucrurile mergeau prost, a făcut ca aceasta să fie cea mai dificilă călătorie pe care am întreprins-o vreodată. În ciuda pantei abrupte și a vitezei apei, noul Range Rover Sport a făcut ca totul să pară ușor. Tracțiunea, calmul și vizibilitatea impunătoare au inspirat atât de multă încredere încât m-am putut bucura de întreaga experiență.', a declarat Jessica Hawkins la final.

După cu era de așteptat, Range Rover Sport dispune de un arsenal tehnic extins și de multe funcții de asistare avansate. Gama de motorizări puternice și eficiente include două variante cu 6 cilindri și sisteme de propulsive de tip plug-in hybrid electrificate, cu o autonomie strict electrică de până la 113 km și emisii de CO2 de până la 18 g/km.

Noul motor V8 Twin Turbo de 530 CP oferă performanțele unui model sport, atingând 0-100 km/h în doar 4,5 secunde cu funcția Dynamic Launch activată. De asemenea, clienții pot alege si motoarele mild hybrid Ingenium, puternice și eficiente, pe benzină sau diesel. Modelul cu propulsie complet electrică va fi disponibil începând cu 2024, pe măsură ce Land Rover își continuă călătoria spre electrificare.

Un complex avansat de funcții și instrumente asigură cea mai captivantă și dinamică experiență de condus. O suită de tehnologii guvernate de sistemul de control integrat al șasiului (Integrated Chassis Control) Land Rover funcționează în armonie pentru a oferi răspunsuri instinctive și agilitate: noul Stormer Handling Pack, care include funcția Dynamic Response Pro, direcție integrală (All-Wheel Steering), un diferențial activ electronic cu Torque Vectoring by Braking și programe configurabile, precum și suspensie pneumatică dinamică, disponibilă pe toate versiunile noului Range Rover Sport.

Funcția Adaptive Off-Road Cruise Control își face debutul pe noul Range Rover Sport și contribuie la navigarea terenurilor dificile, menținând un progres constant în funcție de condițiile solului. Șoferii pot selecta una dintre cele patru setări de confort, iar sistemul ajustează în mod inteligent viteza de rulare, permițând șoferului să se concentreze pe manevrarea autovehiculului. Noul Range Rover Sport va fi produs exclusiv în uzina Solihull din Marea Britanie, locația istorică de producție a Range Rover, alături de noul Range Rover. SUV-ul este disponibil pentru comandă.

Adaugă un comentariu