Răspunsul dur al unui șofer de TIR: „Pe șosele ne avem doar unii pe ceilalți!”

Un șofer de TIR român explică de ce măsurile luate de Ministrul Transporturilor Răzvan Cuc după accidentul din Ialomița sunt superficiale.

Citește și:

Fast and Furious de România – furt ca în filme dintr-un TIR

Scania lansează un camion autonom fără cabină

În urma teribilului accident petrecut în Ialomița, unde un TIR a intrat pe contrases și a spulberat un microbuz, Ministerul Transporturilor a venit cu o serie de măsuri pentru a diminua riscul producerii unui asemenea eveniment.

Însă, în opinia lui Ilie Matei, un șofer de TIR cunoscut în mediul social virtual ca „Omul Șoselelor’, toate aceste măsuri sunt menite să distragă atenția de la adevăratele probleme cu care șoferii se confruntă, de la lipsa infrastructurii rutiere la jocurile politice care guvernează sectorul privat al transportatorilor.

„Vă aducem aminte următoarele, stimate domn, noi ăștia care ne câștigăm pâinea de pe urma unui volan atât în trafic internațional dar și intern: lipsa infrastructurii rutiere, aici aducând aminte de lipsa autostrăzilor și a spatiilor de odihnă pentu camionagii, produc victime, domnule ministru!’ își exprimă șoferul frustrările într-o postare pe Facebook.

„Implicarea din umbră a oamenilor politici care sunt în spatele unor mari firme de transport ce pun presiune pe angajații lor produc victime, domnule ministru! Poate nu stiți, dar depinde cum te cheamă ca și firmă pe șoselele din România pentru a fi controlat de către controlorii de trafic! Probabil nici asta nu știti, dar controale la firmele de transport cu spate politic nu există! Mă gândesc că nu știti că de la București la Timisoara, pe timpul zilei, nu se poate ajunge respectându-se Regulamentul 561, și totuși spedițiile care dau curse către transportator fac presiuni pentru a se ajunge la destinație, sub amenințarea că nu vor mai fi alte curse date către ei, asta ducând la faliment!’ mai spune Ilie Matei.

În final, acesta face o invitație în „celule’ (n.r. cabina de TIR), „să vă povestim ce înseamnă să faci transport într-o Românie furată de 30 de ani de politicieni, într-o țară unde se surpă autostrăzile înainte de a împlini 3 ani, într-o țară unde politicienii circulă cu escorte să aibă loc în traficul produs de săraci, și elicoptere când au diaree!’

Adaugă un comentariu