Rebel cu cel puțin o cauză: Cupra DarkRebel se remarcă pe fondul tendiței pro-SUV printr-o atitudine radical divergentă.

Majoritatea producătorilor auto sunt, probabil, subjugați în prezent de ideea că succesul a ajuns să fie condiționat de genul SUV. Și totuși, cei de la Cupra au îndrăznit să facă altfel! Cupra DarkRebel are formă de shooting brake și un stil eminamente sportiv. Caroseria sa oferă numai două locuri, silueta este joasă și mizează pe o marcantă expresivitate dinamică. Cupra DarkRebel nu e nicicum un SUV, dar nici nu poți să-ți iei prea ușor ochii de la ea.

Efectul este cu atât mai impresionant, cu cât gabaritul conceptului Cupra DarkRebel nu are proporții impozante, fiind relativ compact: lungime de 4,5 m, lățime de 2,2 m și înălțime de 1,3 m – întocmai cum ar trebui să aibă o mașină sport realmente manevrabilă și agilă. DarkRebel pare să își ia zborul cand are portierele deschise, acestea ajungând la o înălțime de 2,2 m (atenție în cazul garajelor subterane joase!).

Am mai văzut așa ceva în istoria sportivelor din grupul VW? La vremea sa, VW Scirocco a fost configurat după o asemenea formulă de shooting brake compact. Pe de altă parte, incisivitatea designului sesizabilă la Cupra DarkRebel nu are precedent în zona grupului german. Din această perspectivă, Cupra DarkRebel duce cu gândul, mai degrabă, la seria Nissan Z.

Accentele stilistice iluminate (sigla, de exemplu) poartă mesajul tehnologiei electrice. Aceasta se află la baza sistemului de propulsie cu care este dotată Cupra DarkRebel. Parcă anume pentru a inflama imaginația publicului, nu au fost communicate niciun fel de specificații oficiale.

Ce a adaugat Wayne Griffiths, CEO Cupra, referitor la intențiile care au propulsat proiectul Cupra DarkRebel: „Datorită pasiunii și creativității echipei Cupra, am reușit acum să transformăm una dintre cele mai persistente obsesii ale noastre într-un adevărat showcar. Cupra DarkRebel reprezintă incisivitatea maximă a designului Cupra. Este un rebel cu o cauză bine definită: să demonstreze că mașinile electrice ale viitorului pot fi sexy și emoționante'.

Adaugă un comentariu

Articole similare