Record de consum realizat de Mercedes-Benz E 300 BlueTec HYBRID

După ce acum câteva luni pilotul Claudiu David parcurgea 1.550 km cu un singur plin de combustibil la volanul unui BMW 520d xDrive, iată că se poate (mult) mai bine. Un Mercedes-Benz E 300 BlueTEC HYBRID din Marea Britanie a parcurs 1.968 km fără să alimenteze, adică distanța din Africa până în Marea Britanie.

Un Mercedes-Benz E 300 BlueTEC HYBRID de serie, înmatriculat în Marea Britanie, a parcurs o distanță impresionantă, din Africa până în insula britanică, cu un singur plin de combustibil.

Avându-l la volan pe jurnalistul britanic Andrew Frankel, limuzina germană a reușit un consum mediu de 3,1 l/100 km, confirmând eficiența energetică a sistemului hibrid. Pornind din Tangier, nordul Africii, britanicul a condus non-stop timp de 27 de ore până în Regatul Unit, traversând două continente, patru țări și trei fusuri orare diferite. Distanța totală acoperită de acesta a fost de 1.968 de kilometri, punctul terminus al călătoriei fiind Festivalul Vitezei de la Goodwood, unde a și defilat triumfător după acest record.

Pe parcurs, Andrew a avut parte de fenomene meteo extreme – atât ploi torențiale cât și călduri extreme – dar și de un trafic congestionat pe alocuri. Mașina, echipată cu rezervorul opțional în care încap 80 de litri de motorină, a fost lăsată exact așa cum a ieșit pe poarta fabricii, având un propulsor  diesel de 204 CP, acompaniat în unele situații și de un motor electric de 27 CP.

 

Mercedes-Benz E 300 BlueTec HYBRID – preturi in Romania

În România, E 300 BlueTEC HYBRID are un preț de pornire de 54.424 euro (TVA inclus), iar rezervorul cu capacitate de 80 de litri este o dotare opțională care costă încă 124 euro.

Adaugă un comentariu