Super reflex: Asta înseamnă conducere preventivă!

O nouă filmare distribuită de pagina de Facebook „Info Trafic 24′ amintește șoferilor cât de importantă este conducerea preventivă, dar și cât de ușor pot fi implicați într-un accident rutier fără să fi greșit cu ceva.

Acest clip a fost înregistrat cu camera de bord pe un drum din România proaspăt reabilitat, după cum sugerează indicatoarele temporare și lipsa marcajelor rutiere. Autorul filmării conducea pe banda a doua când, dintr-odată, îi este tăiată calea de o mașină de pe sensul opus, care întoarce pe linia dublă continuă. Mai mult decât atât, șoferul efectuează manevra neregulamentară fără să se asigure în prealabil.

 

Citește și:

Noul examen medical obligatoriu pentru șoferi: Nu-l treci, nu iei permisul

Poliția nu vrea să știi asta: când poate deveni nul un proces-verbal completat de Poliţia Rutieră

 

În loc să frâneze sau să vireze brusc, primul șofer și-a menținut calmul și a reușit să ocolească lin obstacolul de pe carosabil, trecând pe banda întâi. Dacă s-ar fi panicat, sunt șanse mari ca inconștiența celui de-al doilea conducător să fi provocat un accident destul de grav.

Am să-mi strâng bani să-mi cumpăr un Range vechi, din anii ’90, să îi pun o bucată de metal pe bara față, ca în Carmageddon, apoi ies la vânătoare de proști de genul. Să vezi câți las fără permis și mașini‘, amenință în glumă un internaut.

Separatoare de beton. Până nu au pus pe DN1, înainte de intrarea în București, tot așa era. Acum e liniște pe partea asta. Lărgite străzile și drumurile la 2 benzi pe sens și separatoare‘ este propunerea constructivă a altui utilizator.

B 136 HRO ?Sursa: Bogdan Pop

Publicată de Info Trafic 24 pe Miercuri, 28 august 2019

 

Sursa foto: captură ecran Facebook/Info Trafic 24

Adaugă un comentariu