Renault sărbătoreşte câştigarea celui de-al treilea campionat din Formula E

Renault își continuă dominația în al treilea sezon al campionatului de Formula E cu cel de-al treilea titlu câştigat de echipă în cadrul campionatului FIA de Formula E.

În primul sezon, Renault e.dams a câştigat titlul la constructori şi a repetat performanța în anul următor. Prin câştigarea unui al treilea titlu consecutiv în Montreal, la ultima cursă, echipa îşi reconfirmă supremaţia. În ceea ce priveşte participarea lui Sébastien Buemi, acesta a pierdut titlul de pilot în primul an la o diferenţă de un punct, însă l-a obţinut anul următor, în finala de la Londra.
În acest an, Renault e.dams a reuşit încă o dată să câştige cu şase victorii din douăsprezece curse, atingând un nou record şi fiind singura echipă care înscrie puncte în fiecare etapă. Gata să pună în joc titlurile sale, echipa şi Sébastien Buemi se impun încă din etapa care deschide campionatul la Hong Kong, reuşită urmată şi de alte succese la cursele din Marrakech şi Buenos Aires. Renault e.dams şi pilotul elveţian aduc victoria şi în Monaco, unde Buemi porneşte din pole position, primul din acest sezon şi se impune ca lider necontestat.

În săptămâna următoare, la Paris, Sébastian aduce prima victorie pe terenul celor de la Renault e.dams. El listează o altă reușită în palmaresul său în a două cursă de la Berlin, a şasea din opt etape. În acelaşi timp, Nico Prost permite în mod constant echipei să se apropie de titlu prin câștigarea unor puncte valoroase la fiecare etapă, devenind singurul pilot care a realizat acest lucru.
Cursa pentru titlul de piloţi a fost foarte strânsă în finala de la Montreal.

Doar 18 puncte îl separau pe Sébastien Buemi de rivalului său, Lucas Di Grassi înainte de ultima cursă. Echipa a trăit un moment foarte greu sâmbătă cu accidentul lui Sebastian în sesiunea de antrenamente şi descalificarea lui ulterioară, iar ghinionul s-a repetat duminică, cu o cursă dificilă pentru ambii piloţi.


Renault s-a angajat în mod oficial în 2013 ca partener tehnic în noul campionat de monoposturi 100% electrice, Formula E. Implicarea Renault merge mai departe, devenind sponsor principal al echipei e.dams, co-deţinută de Alain Prost şi Jean-Paul Driot, înainte de începerea primului sezon care se deschide la Beijing în septembrie 2014.

Cu acest parteneriat, Renault este pe deplin angajat într-o disciplină complet inedită şi mai ales inovatoare, cu dorinţa de a valoriza expertiza sa dublă, atât pentru motoare de curse, cât şi pentru vehiculele electrice.

Formula E este un campionat inovator şi datorită colaborării cu fanii competiției care se pot implica votând pilotul preferat şi oferindu-i un plus de energie. Investind în oraşele cele mai captivante şi dinamice, Formula E adună constructori de prim rang şi demonstrează că este o competiţie serioasă şi foarte respectată în lumea motorsportului. Sosirea anunţată a altor producători, cum ar fi Porsche sau Mercedes, pentru sezoanele 5 şi 6, confirmă valoarea acestui domeniu în viitor.
Renault e.dams au obţinut un total de 268 de puncte pentru a câştiga al treilea titlu. Sebastian adună un total de 157 de puncte şi şase victorii, iar Nico 92 de puncte.

Adaugă un comentariu