Renault Clio GT – Muza cailor putere

A treia generatie a lui Clio primeste un binemeritat facelift.

Cu peste 10 milioane de exemplare vandute de la lansarea sa in 1990, Clio este ceea ce se cheama un model de succes. A treia generatie, bazata pe o platforma comuna Renault-Nissan, a fost lansata in 2005, dimensiunile mai mari tradand speranta Renault de a pozitiona Clio intr-o zona superioara a segmentului sau de piata.

La aproape patru ani de la lansare, era evident ca actuala gama Clio avea nevoie de un refresh. Odata cu acesta, gama Clio a fost imbogatita cu versiuni noi, dintre care noul Clio GT beneficiaza de o suspensie imbunatatita si de trei motorizari performante.

Noul Clio GT este exclusiv albastru
In exterior, Clio a imprumutat liniile rotunjite ale noului Megane, in acelasi timp caroseria alungindu-se cu aproximativ patru centimetri. Cresterea se datoreaza exclusiv noilor console fata si spate, ampatamentul ramanand identic. Noul Clio GT poate fi recunoscut usor, fiind disponibil exclusiv in culoarea albastra. Jantele de 16 inci, „Dark Anthracite“, din aliaj si teava dubla a esapamentului subliniaza caracterul sportiv al acestui model.

In interior, calitatea materialelor este mai buna decat in cazul modelului anterior. Constructorul francez promite si un zgomot interior redus semnificativ, gratie izolarii fonice a habitaclului. In cazul lui Clio GT, scaunele sport au o buna sustinere laterala, cele din fata fiind imprimate cu sigla „GT“.

Ca premiera, noul Clio beneficiaza de un sistem de navigatie integrat ,cu ecran color de 5,8 inci care foloseste soft-ul Tom-Tom, putand fi actualizat de catre utilizator.

Trenul de rulare al lui Clio GT a beneficiat de o atentie speciala din partea inginerilor Renault pentru a putea oferi o tinuta de drum exemplara fara a sacrifica din confortul ocupantilor. Miscarile caroseriei sunt mai bine controlate, gratie unei setari mai rigide a arcurilor si a amortizoarelor, in timp ce suspensia spate este identica cu cea de la Clio RS.

In plus, directia lui Clio GT este mult mai directa decat in cazul modelelor standard, pentru a asigura un raspuns mai precis al directiei si o placere mai mare la volan.

Motorizarile disponibile pentru Clio GT sunt doua unitati aspirate pe benzina, de 1,6 litri si 128 CP, respectiv 2,0 litri si 140 CP, al treilea motor disponibil fiind un diesel dCi de 1,5 litri si 105 CP. Toate trei motoarele folosesc aceeasi cutie de viteze manuala cu sase rapoarte.

Adaugă un comentariu