Renault Megane Estate si Renault Scenic – Tinere sperante

Spatiul rezervat marcii Renault la Geneva a fost plin de noutati. Cele mai importante sunt completarea seriei Megane cu un break si prezentarea noii generatii Scenic.

Renault pluseaza serios in zona automobilelor familiale, prin intermediul a trei noi modele avand la baza platforma tehnica a seriei compacte Megane. Practic, in urma introducerii noului Megane, care a avut loc anul trecut la Paris, si dupa lansarea noutatilor de la Geneva, a fost intinerita intreaga oferta de automobile Renault de la nivelul clasei compacte.

Megane Estate are stil dinamic
Renault Megane Estate propune un stil cu tenta dinamica evidenta. Ampatamentul si consola sa din spate sunt mai lungi decat la versiunea Megane hatchback. In lungime, Megane Estate depaseste cu 263 mm versiunea hatchback, iar diferenta dintre cele doua modele la nivelul ampatamentului este de 62 mm. Spatiul pentru pasagerii din spate este vizibil mai generos la Estate, in timp ce volumul portbagajului este cu 119 l mai mare, ajungand la 524 l.

Plansa bord Renault Megane Estate

Renault are cea mai extinsa oferta de monovolume din Europa, cuprinzand modelele Modus, Grand Modus, Scenic, Grand Scenic, Espace si Grand Espace. In aceasta oferta, piesele cele mai importante sunt Scenic si Grand Scenic, iar schimbarea de generatie care tocmai a avut loc promite sa dea un nou impuls interesului pentru aceste automobile.

Van-urile compacte Renault propun dimensiuni interioare de referinta pentru clasa lor si o ambianta interioara hightech (instrumentele de bord sunt afisate pe un display TFT). Spatiul pentru genunchii pasagerilor din spate este de 235 mm la Scenic si ajunge pana la 275 mm in cazul lui Grand Scenic.

Plansa bord Renault Scenic


Tot referitor la Grand Scenic, notam ca acest model ofera un al treilea rand de scaune destul de confortabile, al caror spatiu pentru genunchi este de 102 mm.

Pentru modelele mentionate si pentru mai multe automobile din oferta, Renault a introdus cel mai ieftin sistem de navigatie integrat de pe piata. Acesta este de origine Carminat TomTom si pretul sau este de mai putin de 500 euro.
 

Adaugă un comentariu