Reprezentant proeminent al genului crossover sportiv, Kia XCeed vine cu un design împrospătat și o versiune de 204 CP.

Segmentul crossover din clasa compactă este deosebit de disputat și Kia XCeed este una dintre referințale sale actuale. Perfecționările și faceliftul din 2022 sporesc sesizabil atractivitatea sa. Cine vrea și sportivitate pe măsura designului, se poate orienta către noua versiune GT-line de 204 CP.

După ce a înregistrat vânzări de peste 120.000 de unități în Europa, apreciatul crossover compact Kia XCeed își va relua ofensiva comercială cu forte proaspete, date de tenta premium a noului design și de un consistent upgrade tehnic. Oferta sistemelor de propulsie include versiuni mild hybrid, plug-in hybrid, benzină și diesel. Atât exteriorul, cât și interiorul au fost revizuite pentru a-l face un membru și mai distinct al familiei extinse de modele Ceed.

Fiind una dintre cele mai hi-tech mașini din clasa sa, noul XCeed este un model emblematic pentru Kia datorită celor mai noi tehnologii, inclusiv sistemelor avansate de siguranță, conectivitate și infotainment. Conceput pentru a îmbunătăți utilizarea de zi cu zi, plăcerea și siguranța ocupanților, aceste actualizări continuă moștenirea XCeed ca lider tehnologic în segmentul C-Crossover.

În calitate de furnizor de soluții de mobilitate sustenabilă, Kia lansează noul XCeed 'facelift' cu o gamă largă de opțiuni electrificate și eficiente ale sistemului de propulsie. XCeed Plug-in Hybrid (PHEV) oferă o autonomie 100% electrică de 48 km în ciclu combinat sau 60 km de condus în ciclu urban, în timp ce sunt disponibile și alte sisteme de propulsie eficiente din punct de vedere al consumului de combustibil, de la motoare turbo la sisteme inovatoare mild-hybrid, care fac ca XCeed să fie echipat pentru orice stil de viață modern.

Realizare a centrului european de design al mărcii din Frankfurt, designul actualizat al modelului XCeed a fost definit sub conducerea lui Gregory Guillaume, vicepreședinte de design al Kia Europa, care a declarat: „XCeed este cel mai popular model al nostru din gama Ceed și a fost important să profităm de această ocazie pentru a-și perfecționa și mai mult stilul și pentru a dezvolta limbajul de design Ceed. Schimbările pe care le-am făcut evidențiază și mai mult natura sportivă, urbană și aventuroasă a modelului XCeed.'

Noul Kia XCeed dispune de noi blocuri optice tip LED și o grilă revizuită, bara de protecție față și prize de aer cu un design inovator. Prin integrarea creativă a lămpilor de ceață în faruri, designerii au reușit să includă fante de aer pe ambele părți, care ghidează aerul în jurul roților automobilului pentru a reduce rezistența la deplasare și pentru a îmbunătăți eficiența consumului de combustibil. XCeed rulează pe jante de 18 inch din aliaj ușor dedicate seriei și concepute special pentru a consolida personalitatea mașinii.

Garda la sol înălțată a modelului XCeed și caroseria sculptată prezintă o imagine solidă care atrage constant cumpărătorii către portofoliul de produse Kia. Garda la sol a modelului XCeed este de 172 mm cu roțile de 16 inch și de 184 mm echipat cu roțile de 18 inch, o creștere de până la 44 mm față de hatchback-ul Ceed cu cinci uși. Arcul roții și ornamentul pragului lateral, împreună cu șinele de pe plafon din crom satinat, conferă mașinii o prezență robustă.

Un sistem infotainment cu ecran tactil „plutitor' domină vizual planșa de bord, în timp ce partea inferioară a panoului de instrumente oferă un set de butoane, cadrane și comutatoare sensibile la atingere pentru a controla volumul audio, încălzirea și ventilația. Foarte ergonomice ca aspect și funcționalitate, aceste butoane au fost reproiectate pentru a îmbunătăți interacțiunea și a permite șoferilor să facă schimbări rapide în mediul cabinei, fără a-și lua ochii de la drum.

Noul Kia XCeed vine cu noi teme grafice captivante pentru panoul de bord digital Supervision de 12.3 inch, ale căror mod de afișare se schimbă în funcție de modurile de condus ale automobilului, în timp ce un nou panou al selectorului transmisiei – negru lucios – și o nouă oglindă retrovizoare cu ramă subțire îmbunătățesc atât forma, cât și funcționalitatea.

Cu o lungime totală de 4.395 mm, noul Kia XCeed este cu 85 mm mai lung decât hatchback-ul Ceed cu cinci uși și cu 120 mm mai compact decât modelul Sportage. De asemenea, înălțimea maximă a plafonului de 1.495 mm înseamnă că se află la 48 mm deasupra modelului Ceed și la 155 mm sub modelul Sportage, oferind șoferilor un centru de greutate mai coborât decât fratele său mai înalt.

Volumul util al portbagajului la noul XCeed este de 426 de litri (VDA), iar cu scaunele din spate rabatate, capacitatea acesta crește la 1.378 de litri. Versatilitatea este asigurată și datorită scaunelor din spate rabatabile 40:20:40 și a hayonului Smart Power cu deschidere electrică. Mai notăm posibilitatea reglării pe înălțime a podelei portbagajului în două trepte, care poate fi mutată în sus sau în jos pentru a oferi fie mai mult spațiu, fie un compartiment de depozitare ascuns dedesubt.

Noul Kia XCeed este propulsat de o gamă de motoare turbo pe benzină, dintre care majoritatea dispune de tehnologie mild-hybrid, în timp ce un motor plug-in hybrid avansat permite șoferilor să beneficieze de o mobilitate extinsă fără emisii.

Trei motorizări turbo cu injecție directă pe benzină (T-GDi) sunt disponibile pentru XCeed. Un motor T-GDi de 1.0 litri cu trei cilindri oferă 120 CP și un cuplu de 172 Nm, în timp ce motorul T-GDi de 1.5 litri cu patru cilindri produce 160 CP și un cuplu de 253 Nm. Motorul T-GDi puternic de 1.6 litri, aceeași unitate întâlnită la modelele Ceed și ProCeed GT, este disponibil și pentru cea mai puternică variantă XCeed. Cu o putere de 204 CP și un cuplu de 265 Nm disponibil pe o plajă largă de turație, motorul T-GDi de 1.6 litri se potrivește perfect cu capacitatea mașinii de a se manifesta într-o varietate de situații de condus. Poate accelera de la 0 la 100 km/h în 7.5 secunde când este echipat cu transmisia cu dublu ambreiaj și șapte trepte de viteză.

Ideal pentru cei care parcurg în mod regulat distanțe lungi, noul XCeed este disponibil și cu un motor diesel mild-hybrid (MHEV). Acest motor diesel de 1.6 litri poate fi asociat cu o transmisie manuală cu șase trepte pentru a furniza 136 CP și un cuplu de 280 Nm, sau 320 Nm pentru versiunea cu șapte trepte de viteză și dublu ambreiaj.

Sistemul MHEV suplimentează cuplul motorului cu puterea de la o baterie compactă de 48 volți litiu-ion polimer, care este acum disponibilă pentru întreaga familie de modele. Lansarea noii tehnologii mild-hybrid pentru grupul motopropulsor în gama actualizată XCeed reduce emisiile CO2 cu până la 10% (NEDC 2.0, ciclu combinat), în funcție de stilul caroseriei, alegerea transmisiei, puterea motorului și specificațiile automobilului. Important, în timp ce adoptarea tehnologiei MHEV îmbunătățește eficiența consumului de combustibil, performanța motorului rămâne aceeași ca înainte.

În locul unei asistări hidraulice a ambreiajului, XCeed este echipat cu transmisia manuală inteligentă (iMT) dezvoltată de Kia, care funcționează pur electronic și este integrată perfect cu sistemul de propulsie EcoDynamics+. Sistemul iMT funcționează cu generatorul MHSG (Mild-Hybrid Starter-Generator) pentru a opri motorul atunci când automobilul staționează. În modul de condus „Eco' al modelului XCeed, acesta permite, de asemenea, perioade scurte de oprire a motorului la viteze de până la 125 km/h (77 mph), reactivându-se fără probleme atunci când șoferul apasă pedala de accelerație, frână sau ambreiaj. Sistemul MHEV contribuie la îmbunătățirea generală a eficienței consumului de combustibil și reduce emisiile de CO2 cu aproximativ 3% în condiții reale de condus.

Un sistem de propulsie plug-in hybrid (PHEV) extrem de eficient este din nou disponibil pentru noul XCeed, combinând un pachet de baterii litiu-polimer de 8.9 kWh, un motor electric de 44.5 kW și un motor termic eficient „Kappa' GDI de 1.6 litri cu patru cilindri. Cuplat la o transmisie cu dublu ambreiaj și șase trepte de viteză (6DCT), sistemul de propulsie PHEV oferă 141 CP și un cuplu de 265 Nm roților din față, în timp ce șoferii vor beneficia și de o autonomie 100% electrică de 48 km în ciclu combinat, sau 60 km de condus în ciclu urban. Acest lucru va permite șoferilor să efectueze majoritatea deplasărilor zilnice și navete scurte numai cu energie electrică.

Cutia de viteze manuală cu șase trepte este disponibilă pentru variantele pe benzină de 1.0 și 1.5 litri împreună cu modelele diesel de 1.6 litri, în timp ce transmisia cu șapte trepte și dublu ambreiaj este o alegere pentru motorul T-GDi de 1.5 litri și 1.6 litri și versiunea diesel de 1.6 litri. Modelul XCeed PHEV de 1.6 litri este disponibil doar cu transmisia cu dublu ambreiaj cu șase trepte de viteze.

Adaugă un comentariu

Articole similare