Revoluție pe piața vehiculelor comerciale de o tonă: Ford E-Transit Custom – orizont nou pentru furgonul cel mai bine vândut din Europa!

Pe lângă sistemul electric de propulsie, Ford E-Transit Custom vine și cu noi elemente funcționale și de versatilitate care îi accentuează caracterul de avangardă. Profesioniștii viitorului ar trebui să fie interesați de toate acestea. Ford E-Transit Custom va fi asamblat la Kocaeli (Turcia), iar în facilitățile industriale care integrează producția sa au fost investie 2 miliarde de dolari. Fabricația este programată să înceapă în toamna anului 2023

Ford Pro a prezentat astăzi vehiculul comercial ușor pe care multe întreprinderi mici din întreaga Europă îl așteptau. Noul E-Transit Custom, versiunea complet electrică a celei mai vândute furgonete din Europa, a fost proiectat de la zero pentru a oferi noi niveluri de productivitate clienților interesați de segmentul vehiculelor comerciale de o tonă.

Pe baza unor studii efectuate alături de întreprinderile mici și mijlocii, Ford oferă clienților E-Transit Custom experiențe inovatoare bazate pe conectivitate în cloud și tehnologii digitale – care pot evolua toate prin actualizările software Ford Power-Up, pe parcursul vieții vehiculului.

„Ford Pro și E-Transit Custom redefinesc ceea ce poate face un vehicul comercial – conducând companiile într-o nouă era digitală', a declarat Jim Farley, președinte și CEO, Ford Motor Company. „Clienții noștri au făcut din Transit Custom cel mai popular vehicul comercial din Europa și i-am ascultat de peste 50 de ani. Noul E-Transit Custom a fost proiectat și construit pentru a satisface nevoile lor – un Transit pentru noua eră, dar unul care poate să se înhame la muncă grea atunci când este nevoie.'

Tehnologia de ultimă generație a bateriei permite o autonomie de 380 km și o putere de încărcare ridicată de 125 kW. Ford E-Transit Custom va oferi performanțe remarcabile pentru o gamă largă de nevoi ale clienților – toate susținute de soluțiile complete Ford Pro pentru a gestiona și optimiza încărcarea.

Pachetul de baterii de 400 de volți și 74 kWh utilizabili de la E-Transit Custom folosește celule avansate de 82 Ah regăsite și la Ford F-150 Lightning, pentru a oferi o densitate de energie cu 12% mai mare decât la E‑Transit. Bateria permite o autonomie de până la 380 km – de peste patru ori mai mult decât kilometrajul mediu zilnic al șoferului de utilitare de o tonă, conform datelor clienților Ford Pro. Montarea direct pe structură a bateriei îmbunătățește durabilitatea și reduce greutatea pentru o autonomie optimă.

Clienții pot alege două versiuni de putere pentru motor, de 100 kW sau 160 kW (135 CP sau 217 CP) pentru a se potrivi nevoilor lor, ambele versiuni oferind un cuplu de top de 415 Nm. Motorul electric este montat direct pe podeaua din spate a vehiculului, eliminând necesitatea unui subcadru dedicat și este rotit la 90 de grade pentru a maximiza spațiul de încărcare și a reduce greutatea și complexitatea. Sistemul de propulsie electric puternic oferă o capacitate de remorcare de până la 2.000 kg, ceea ce înseamnă că E-Transit Custom ar putea înlocui vehiculele diesel în roluri pe care nicio altă furgonetă complet electrică nu le poate egala. Opțional, poate fi montat un cârlig de tractare retractabil pentru mai mult confort.

Pentru a maximiza productivitatea în timpul zilei de lucru, E-Transit Custom oferă noi soluții digitale pentru livrări multi-drop și acces facil la cabină și la compartimentul de încărcare. Cabina este, de asemenea, un centru de afaceri, cu conectivitate 5G și un spațiu de lucru flexibil, care include funcții inteligente precum un volan care se pliază pentru a deveni un suport ergonomic pentru laptopuri și tablete.

Inovația digitală este combinată cu capacitatea de încărcare fără compromisuri. E-Transit Custom poate livra o sarcină utilă de până la 1.100 kg, are o podea joasă cu acces facil și o capacitate maximă de remorcare de 2.000 kg. Suspensia independentă a punții din spate și puterea ridicată a motorului, etalon în segment, ajută la furnizarea unui nou nivel de experiență de conducere pentru clienți.

Adaugă un comentariu

Articole similare