Dragostea e infinită – valabil și referitor la aceea pentru roadsterele Mazda MX-5. Orientativ, i s-a dat o formă de record.

Ne-am fi așteptat ca Modena să fie ocupată de mașinile sport ale altei mărci, însă iată că Mazda a preluat teritoriul pentru moment, stabilind un nou record mondial de automobile participante la o adunare de model omologat în Guinness Book.

Parada din 18 septembrie a reunit toate cele patru generații ale iconicului roadster Mazda MX-5. Adunarea a avut loc pe circuitul din Modena sub vigilența arbitrului de la Guinness World Records. La ora 18:00, acesta a oficializat recordul spre deliciul a mii de fani MX-5 din toată Italia și Europa: vorbim despre 707 exemplare de Mazda MX-5 prezente și asta undeva, departe de țara natală a mașinii – Japonia. Italia, cu generozitatea specifică, a oferit fanilor Mazda un bun prilej de scrie un capitol important în istoria celui mai bine vândut roadster din lume.

În cadrul evenimentului dedicat stabilrii recordului publicul a avut șansa de a participa la diverse activități inspirate de Mazda. Printre acestea s-a numărat și prezentarea „Fun to drive will never die', susținută de inginerul japonez Nobuhiro Yamamoto, manager de program al celei de-a treia și a patra generații a seriei. Vedeta Elisa Artioli, pasionată de mașini și nepoata lui Romano Artioli (fost patron al mărcii Lotus) și Andrea Levy (președinte MI.Mo Milano Monza Motor Show) au fost alături de fanii roadsterelor MX-5. Vorbitorii au prezentat câteva povești legate de viața la volanul unui MX-5 pentru a explica ce le-a declanșat pasiunea pentru mașină și plăcerea de a conduce. Mazda MX-5 rămâne cât se poate de relevantă pentru sloganul „Jinba Ittai', ca referire la legătura intuitivă dintre o Mazda și șoferul acesteia.

Într-o altă prezentare, „Mazda MX-5 – Stories of an icon', Nobuhiro Yamamoto, Andrea Mancini (fondatorul clubului „Miataland', un resort de lux situat pe dealurile Umbriei unde își păstrează colecția MX-5), David Giudici (director al publicațiilor Ruoteclassiche, Youngtimer și AutoItaliana) și alți invitați au împărtășit detalii despre dragostea lor pentru MX-5 din perspective și experiențe personale.

Există mașini care continuă să fie fabricate de-a lungul deceniilor, evoluând din generație în generație, rămânând mereu fidele conceptului original. Aceasta este MX-5 – o icoană atemporală, expresia supremă a bucuriei de a trăi la volan experiența „Jinba Ittai'.

taguri
Adaugă un comentariu