Memorandumul de Înțelegere între Rock Tech Lithium și guvernul României – punct inițial pentru mari perspective economice.

Rock Tech Lithium Inc a semnat un Memorandum de Înțelegere cu guvernul României ca prim pas pe calea unor investiții majore. Efectul așteptat al acestora, conform declarației lui Virgil Popescu, Ministrul Energiei: „România va fi pusă pe harta mondială a producătorilor de baterii pentru vehicule electrice'.

Urmare a semnării Memorandumului de Înțelegere, compania va demara procedura de căutare a unor amplasamente potrivite în România pentru investițiile sale industriale. Valoarea acestora se va ridica la  aproximativ 400 de milioane de euro, conform intențiilor declarate din partea Rock Tech Lithium Inc. Strategia de dezvoltare a companiei canadiene mizează pe construirea mai multor facilități industriale în Europa de Est al căror scop va fi de a furniza hidroxid de litiu de înaltă calitate industriei europene axate pe componente pentru automobilele electrice.

Investiția menționată mai devreme va duce la crearea în jurul a 500 de locuri de muncă directe și indirecte, dincolo de beneficiile economice importante pe termen lung pe care le adduce funcționarea unui system convertor capabil să producă anual în jurul a 24.000 de tone metrice de hidroxid de litiu. Cantitatea respectivă ar fi suficientă pentru fabricarea bateriilor necesare dotării a aproximativ 500.000 de automobile cu propulsie electrică. Rock Tech Lithium promovează tehnologii ecologice și intenționează să livreze produse la un nivel calitativ de top, compatibil cu exigențele așteptate de la standardele „made in Germany'.

Adaugă un comentariu

Articole similare