Rolls-Royce vrea să realizeze taxiuri zburătoare

Producătorul britanic de motoare de avioane Rolls-Royce vrea să realizeze taxiuri zburătoare și a demarat căutările pentru găsirea unui partener.

Rolls-Royce a anunţat că a creat planurile pentru un vehicul electric cu decolare şi aterizare verticală (EVTOL), respectiv un taxi zburător care ar putea transporta 4-5 oameni, cu o viteză de până la 400 de kilometri pe oră, pe o distanţă de peste 800 de kilometri.

“Vehiculul aflat în fază de concept utilizează tehnologia turbinei pe gaz pentru a genera electricitatea care alimentează şase propulsoare electrice proiectate special pentru a a avea un nivel de zgomot scăzut”, a anunţat Rolls-Royce.

Rolls-Royce produce deja motoare de avioane, nave și elicoptere și este diferit de constructorul auto cu același nume, care este aflat în proprietatea BMW.

Rolls-Royce se alătură astfel gigantului franco-german Airbus, care are planuri similare, dar și unui număr tot mai mare de invetitori din lumea tehnologiei.

 

Sursa: libertatea.ro

Primul serviciu de drone din lume care va fi utilizat pentru a asigura servicii de taximetrie este pe cale să fie implementat în Dubai.

Drona care va fi folosită drept taxi zburător a fost dezvoltată de compania germană Volocopter şi are un design aseamănător cu un elicopter cu două locuri, iar în locul unei elice normale este montat un inel cu 18 elice.

Adaugă un comentariu