Românca ce l-a înfruntat pe fondatorul Tesla. Vezi ce s-a întâmplat cu ea după ce a semnalat probleme de calitate ale automobilelor!

Cristina Bălan este un cunoscut inginer de proiectare din România care a lucrat pentru Tesla. Aceasta a fost nevoită să-și dea demisia după ce a semnalat calitatea îndoielnică a componentelor folosite de gigantul Tesla pentru autoturismele Model S.

Inginerul român a fost angajat al gigantului auto timp de patru ani, în perioada 2010-2014. Numele Cristinei Bălan a fost menționat într-un articol din ediţia de marţi a „Wall Street Journal.

Ziariștii americani scriu că româna a văzut, la începutul anului 2014, că automobilele Model S aveau probleme la plafonul interior și prezentau rosturi mari. Cristina Bălan și-ar fi exprimat îngrijorarea și din acest motiv a fost silită de către Elon Musk, fondatorul Tesla Motors, să-și dea demisia.

Inginerul a declarat că imediat după ce a plecat de la Tesla i-a trimis un mail lui Elon Musk în care i-a spus acestuia că inginerii folosesc componente cu defecte pentru autoturisme, deşi aceştia cunosc problemele. Ulterior, Crisina Bălan a depus o cerere de arbitraj împotriva Tesla Motors. Reprezentanţii companiei Tesla Motors au refuzat să comenteze acuzaţiile Cristinei Bălan, potrivit „Wall Street Journal.

De-a lungul carierei sale, Cristina Bălan, în vârstă de 35 de ani, a proiectat componente pentru Chrysler Caliber, Nissan, panoul de bord pentru Honda, consola centrală a Audi R8, interiorul uşilor de la Porsche Cayenne sau modulul bateriilor de pe Mercedes-Benz B-Class şi de pe Toyota Rav4 EV.

Adaugă un comentariu