România e din nou pe primul loc pe lista rușinii: cele mai multe decese în accidente rutiere din UE

România este, din nou, țara din UE cu cele mai multe accidente rutiere fatale la milionul de locuitori, arată statisticile Eurostat.

La nivel european, în 2019 au decedat 22.756 de oameni în accidente rutiere. Dintre aceștia, 44% erau în autoturisme, 20% erau pietoni, 16% erau motocicliști, 9% erau bicicliști, iar restul de 11% foloseau un alt tip de vehicul atunci când au fost implicați într-un accident fatal.

Ca să înțelegeți mai ușor ce înseamnă cele 22.756 de decese in accidente rutiere din Uniunea Europeană la nivelul anului 2019, vă spunem că această valoare este mai mare decât populația unor orașe precum Petrila, Buftea sau Popești-Leordeni.

România, țara șoselelor blestemate! La noi mor cei mai mulți pietoni și bicicliști

În comparație cu anul 2018, numărul de persoane decedate în accidente rutiere a scăzut cu 2,5 procente, iar în comparație cu 2009 avem o scădere de 31%, adică cu 10.000 de persoane mai puțin. Din nefericire, suntem încă departe de momentul în care vom avea zero decese în accidente rutiere la nivelul Uniunii Europene.

Prima zi fără decese în accidente rutiere din România

Potrivit statisticilor Eurostat, Suedia este țara cu cele mai puține decese în accidente rutiere la un milion de locuitori din Uniunea Europeană, cu 22 de decese/milion de locuitori în 2019. Pe următoarele locuri se clasează Irlanda cu 29/milion, Malta cu 32/milion, iar Olanda și Danemarca sunt pe aceeași poziție cu 34 de decese la un milion de locuitori în 2019.

18% dintre accidentele mortale din România sunt produse ca urmare a consumului de alcool

În afara statisticilor UE se află Elveția, cu 22 de decese la milionul de locuitori, Norvegia cu 20 de decese în accidente rutiere la un milion de locuitori și Islanda, cu 17 decese la un milion de locuitori în 2019.

Accidentele rutiere: pierderi enorme pentru statul român

În clasamentul rușinii, cu cele mai multe decese la un milion de locuitori, România ocupă prima poziție, cu 96 de decese în accidente rutiere la un milion de locuitori. Vecinii din Bulgaria au reușit să aibă un trafic rutier ceva mai sigur decât noi, dar nu cu mult, deoarece au avut 90 de decese în accidente rutiere la un milion de locuitori în 2019. Ceva mai sigure decât drumurile bulgărești sunt cele din Polonia, unde au fost 77 de decese la milionul de locuitori în 2019, iar croații au avut 73 de decese/milion de locuitori în 2019.

Ce cifre! România este pe primul loc în Europa în topul deceselor suferite de copii în accidente rutiere

Adaugă un comentariu