ROMBAT are un nou proprietar

Cel mai mare producător român de baterii auto, ROMBAT SA, are un nou acționar majoritar: compania olandeză Metair International Holdings Coöperatief U.A. , parte a grupului sud-african Metair Investment Limited.

In urma negocierilor purtate pe parcursul anului trecut, Metair a obtinut controlul asupra unui pachet majoritar, de 99,16% din acțiunile ROMBAT. Conform înțelegerii dintre părți, valoarea tranzacției este confidențială. 

Theo Loock, Managing Director al Metair, a declarat: „Investiția noastră în Rombat arată încrederea pe care o avem în România ca țară, Rombat ca afacere și oamenii din Rombat. Suntem mândri să fim noii acționari ai Rombat și dorim să creăm un viitor prosper și pe termen lung pentru această afacere”.

Rombat are sediul la Bistrita si detine doua centre logistice la Bucuresti si cate unul la Braila, Brasov, Cluj-Napoca, Craiova, Deva, Iasi, Oradea, Ramnicu Valcea si Targoviste.

Grupul Metair Investments Limited cuprinde companii care desfășoară activități în domeniul producției și distribuției, predominant în industria auto. Din grup fac parte First National Battery (cel mai mare producător de baterii din Africa de Sud, cu peste 2,2 milioane de unități produse anual), Lumotech, Hesto Harnesses, Smiths Manufacturing, Smiths Plastics, Supreme Spring and Ate, Tenneco Automotive Holdings, Unitrade și Valeo Systems South Africa. Printre clienții Metair se numără Daimler Chrysler, General Motors, Nissan, Toyota, Volkswagen, BMW și MAN. Grupul a înregistrat anul trecut venituri de 429,4 milioane de euro, în creștere cu 14,4% față de 2010. Prin achiziționarea pachetului majoritar al ROMBAT, Metair intră pe piața producătorilor europeni.

taguri
Adaugă un comentariu

Articole similare