Saab 9-5 mai aproape de prezentare

Noul model reprezinta in cele mai mici detalii personalitatea marcii suedeze, dar si punctul de plecare pentru viitoarele modele ale casei.

Asa spun cu mandrie mai marii marcii. Ei mai informeaza ca noul model prefigureaza noua era Saab. Dar noul 9-5 aduce cu el si aspecte din experienta suedezilor. Din punct de vedere al designului, noul 9-5 aminteste de conceptul Aero X, dar si de veteranul model Saab 900.

Viitorul Saab 9-5 imparte anumite elemente tehnice si de design cu Opel Insignia si va fi disponibil pentru comercializare spre sfarsitul anului 2010. Dar pana atunci, viitorul 9-5 va putea fi vazut la Salonul Auto de la Frankurt.

Noul model este mai spatios si va dispune, printre altele, de sistem de blocare/deblocare a usilor si de ponire cu telecomanda, suspensie reglabila "Saab DriveSense", faruri bixenon adaptive, climatizare cu trei zone. Instalatia audio este semnata Harman/Kardon si include navigatie cu ecran tactil de 8 inci, hard intern (10 Gb), USB si intrare audio AUX.

Tehnic, noul 9-5 va beneficia de un motor supraalimenta de 1,6 litri (180 CP), de un altul de 2 litri turbo si 220 CP BioPower (cu etanol) si de un V6 turbo de 2,8 litri (300 CP), doar pentru versiunea cu tractiune integrala XWD. Pentru diesel, Saab va oferi pentru inceput un propulsor de 2 litri care va dezvolta 160 CP. Din punct de vedere al transmisiilor, Saab vorbeste doar cutii de viteze manuale cu sase trepte.

Noul Saab 9-5 va fi produs in Suedia, la uzina din Trollhattan.

Adaugă un comentariu