Saab 9-5, o noua generatie dupa 12 ani…

Saab a prezentat primele fotografii oficiale ale modelului 9-5. Noul model va fi aratat „in carne si oase” la Salonul Auto de la Frankfurt din acest an.

Saab 9-5 va disponibil in show-room-uri din aprilie 2010. Versiunea lui de familie, Sport Combi, va sosi mai tarziu, in septembrie 2010. Ultima generatie 9-5 a aparut in 1997.

Cel mai elegant Saab 9-5 dispune de dimensiuni generoase, apropiate de cele ale lui Mercedes clasa S. Astfel, Saab 9-5 are o lungime de de 5.008 mm, iar platforma tehnica provine de la Opel Insignia. Din fotografii putem observa la exterior stalpii A care nu au culoarea caroseriei, oglinzile cu semnalizatoare LED si stopurile care sunt unite printr-o banda luminata.

La interior, Saab 9-5 afiseaza o atmosfera clasica, cu materiale si finisari care par a fi de calitate. Forma volanului, sau cea a manerului schimbatorului de viteze, amintesc de Opel Insignia si Chevrolet Cruze. Plansa de bord dispune de aeratoare clasice Saab.

Noul Saab 9-5 dispune de propulsoare alimentate cu benzina, dar si diesel, unele dintre ele, adoptate de la Opel, toate cu turbo (vezi datele tehnice). Cele mai puternice motoare dezvolta 300 CP (pe benzina) sau 190 CP (diesel).

taguri
Adaugă un comentariu

Articole similare