Salonul Auto de la Frankfurt s-a încheiat. Începe lupta pentru vânzări

vezi galeria foto

Aproximativ 810.000 de persoane au vizitat cea de-a 67-a ediție a Salonului auto internațional de la Frankfurt (IAA), care și-a închis duminică seara porțile, cu 14,8% mai puține raportat la precedenta ediție din 2015.


La precedenta ediție a IAA, eveniment organizat o dată la doi ani, în alternanță cu Salonul mondial al automobilului de la Paris, circa 930.000 de vizitatori au trecut pragul centrului expozițional de la Frankfurt.

Ediția din acest an a IAA a avut loc într-un context deosebit de dificil', a apreciat Federația Constructorilor de Automobile din Germania (VDA), organizatorul Salonului de la Frankfurt.

Se vorbește de mai multe luni despre posibilitatea interzicerii circulației autovehiculelor diesel, ceea ce îi îngrijorează pe consumatori și clienți', a adăugat VDA.


Return of the King: Renault Megane RS trebuie să aducă un nou record pe Nurburgring

Pierderea de atractivitate a Salonului auto de la Frankfurt a fost scoasă în evidență de absența mai multor constructori, precum Nissan, Peugeot, Fiat, Volvo, Jeep, Mitsubishi și Infiniti, la ediția din acest an.

A încercat să pornească Loganul, a băgat cheia în contact și mașina a explodat | VIDEO

Breaking News! DACIA retrage de pe piață un model, însă PREGĂTEȘTE CEVA FABULOS!

ATENȚIE ȘOFERI! Să nu cumpărați niciodată o mașină adusă din această țară!


NOILE MAȘINI ALE POLIȚIEI de 50 de milioane de euro! Uite ce pot cumpăra! FOTO

Ce mașină conduce Cosmin Contra, noul selecționer al României

Însă, nu numai Salonul de la Frankfurt se confruntă cu o scădere a numărului de vizitatori. Anul trecut, gradul de participare la Salonul auto de la Paris a fost cu 14% mai mic, iar în luna ianuarie Salonul auto de la Detroit a atras cu 9.000 de vizitatori mai puțin decât la ediția precedentă.


Salonul Auto de la Frankfurt dă startul unor noi abordări în industria auto europeană. Tot mai mulţi producători încep să se implice în realizarea autoturismelor cu propulsie electrică şi noul trend al vânzărilor auto va fi centrat pe această zonă.

O zi la IAA Frankfurt: inima financiară a Europei trepidează în ritmul motoarelor

CITEȘTE ARTICOLE SIMILARE