Sasiul SuperSport OPC, disponibil pentru modelele Insignia cu tractiune fata

Opel ofera pentru prima data șasiul SuperSport de înaltă performanță pentru versiunile Insignia cu tracțiune pe puntea față.

 Pachetul pentru șasiu SuperSport este calibrat de expertii diviziei OPC si include suspensia față HiPerStrut (High Performance Struts) si frânele Brembo, prevăzute cu discuri perforate transversal, de mari dimensiuni (355 x 32 mm), etriere cu patru pistoane din aluminiu de înaltă rezistență și plăcuțe de frână de înaltă performanță. În timp ce suspensia utilizează aceleași puncte de montare precum celelalte variante Insignia, unghiul de înclinare al pivotului a fost redus de la 13 la 9 grade, scurtând așadar lungimea fuzetei cu o valoare cuprinsă între 23 – 44 mm. Fiecare dintre aceste valori le permite șoferilor să se bucure suplimentar de puterea oferită de modelul Insignia. Reducerea unghiului de înclinare al pivotului contribuie la reducerea alunecării roților în viraje, permițându-le roților din față să mențină o aderență mai bună în timpul virajelor, întârziind astfel apariția subvirării.

Această combinație de șasiu era disponibilă anterior exclusiv pentru modelul sportiv Insignia OPC și variantele Insignia cu tracțiune integrală, care sunt prevăzute cu diferențiale autoblocante electronice (e-LSD) de optimizare a tracțiunii și stabilității pentru a distribui cuplul conform necesităților. Åžasiul poate fi acum comandat și în combinație cu variantele cu tracțiune pe puntea față ale modelului echipat cu motor diesel 2.0 CDTI de 118 kW / 160 cp și ale modelului cu motor pe benzină supraalimentat de 2 l, cu o putere de 162 kW / 220 cp. Sistemul FlexRide care oferă 3 moduri de funcționare (Standard, Tour și Sport), care adaptează parametrii de amortizare, de direcție și de accelerație ai autovehiculului prin simpla apăsare a unui buton.

Adaugă un comentariu