Schimbări majore la Audi: reduceri masive de costuri şi directori demişi

Audi intenționează să-și reducă costurile cu 10 miliarde de euro până în 2022, pentru a finanța în primul rând tranziția la producția de vehicule electrice și pentru a depăși scandalul manipulării emisiilor poluante.

Audi este la acest moment cea mai profitabilă divizie a grupului Volkswagen. Cea mai mare parte a reducerilor de costuri ar urma să fie realizată prin diminuarea costurilor de cercetare și dezvoltare. Constructorul german vrea să lanseze pe piață cinci noi vehicule electrice în următorii ani, începând din 2019 cu modelul e-tron Sportback.

În pofida majorării costurilor cu programul său de vehicule electrice, Audi vrea să mențină marja sa de profit operațional la cel puțin 8% pe an, au declarat două surse din apropierea companiei. În prima jumătate a acestui an marja de profit a Audi a fost de 8,9%.

Audi vrea să dispună de fonduri care să fie investite în tehnologii fără emisii poluante prin dezvoltarea unei noi platforme de producție împreună cu Porsche, ceea ce ar permite celor două mărci premium ale grupului Volkswagen să facă economie prin folosirea acelorași componente și module.

Pe lângă reducerea costurilor va avea loc o mini revoluţie şi la nivel de resurse umane: patru din cei șapte directori din fruntea companiei ar urma să fie demiși. Această măsură radicală a fost analizată la reuniunea de joia trecută a consiliului de supervizare dar o decizie oficială nu a fost comunicată până la momentul redactării acestui material.

Sursa: reuters.com

Adaugă un comentariu