Se pregăteşte o Dacia Sandero pentru raliu?

Maşinile de raliu care se încadrează în categoria R4 a Federaţiei Internaţionale a Automobilului (FIA) sunt dotate cu un kit format dintr-un motor turbo pe benzină de maxim 1.6 litri şi tracţiune 4WD.

Compania ORECA a primit aprobarea FIA pentru a livra kit-uri R4 pentru maşinilie de raliu care evoluează în campionatele regionale şi naţionale. Şi aici ajungem la partea interesantă pentru noi: ORECA a publicat recent o serie de fotografii în care este prezentat un kit dedicat modelului Dacia Sandero.

Deşi este vorba deocamdată doar despre prelucrări foto sunt şanse să asistăm la dezvoltarea unui proiect interesant pentru Dacia. Luăm în considerare faptul că acest kit are menirea să transforme cu un preţ redus o maşină de stradă într-una capabilă să evolueze într-o etapă de raliu. Kit-ul R4 poate fi folosit pe o gamă largă de modele auto accesibile şi faptul că ORECA a ales să prezente o Dacia Sandero ne dă speranţe.

“Intenţia noastra a fost aceea de a crea o altă opţiune low cost în cadrul piramidei de raliuri şi de a oferi concurenţilor o maşină cu un nivel ridicat de siguranţă. Cel mai important este faptul că vom avea costuri de funcționare scăzute, iar pentru concurent nu există costuri de dezvoltare. În același timp, concurenții vor ști că toate mașinile cu specificație R4 sunt identice, oferind condiții echitabile în această nouă categorie “, a declarat directorul tehnic al FIA, Bernard Niclot.

Adaugă un comentariu