Încă un pas al propulsiilor electrice în segmentul sportiv: Polestar 6 va fi primul roadster de serie al suedezilor.

Marca premium electrică fondată de Volvo își va extinde oferta cu un roadster numit Polestar 6 începând din 2026. Veste bună cu referire la utilizarea în anotimpul rece: pavilionul amovibil este metalic, ceea ce, de fapt, îl califică pe Polestar 6 drept un coupe-cabrio.

Greu de înțeles de ce s-au grăbit cei de la Polestar să anunțe un debut programat peste 4 ani. Vedem numai două motive posibile: primul – deja se știe cum arată conceptul Polestar O₂ Electric Roadster și ar fi fost cam trist în 2026 să lansezi surprinzător o mașină care arată ca un concept prezentat cu patru ani înainte, iar al doilea – anunțurile și ofertele de sportive electrice se înmulțesc, ceea ce nu-ți permite, ca marcă exclusiv dedicată electromobilității, să stai pe tușă.

Expus în premieră la Los Angeles în martie, conceptul Polestar O₂ reflectă abordările ambițioase de design, tehnologie și performanță stabilite de Polestar Precept, ilustrând astfel viziunea mărcii pe tema sportivității sub cerul liber.

Polestar 6 va fi construit pe o structură portantă din aluminiu lipit – tehnologie creată de Polestar. Sistemul de propulsie dezvoltat intern mizează pe o arhitectură electrică de înaltă performanță alimentată la tensiune de 800 V, deja confirmată pentru coupe-ul cu 4 portiere Polestar 5. Puterea ajunge până la 650 kW (884 CP) și cuplul atinge 900 Nm, prestații generate de grupul motopropulsor cu două motoare. Cât despre accelerația 0-100 km, a fost furnizată cifra de 3,2 secunde. Viteza maximă de 250 km/h pare a fi o caracteristică limitată constructiv.

Pentru a sărbători viitoarea lansarea a fost planificată o ediție limitată de 500 de exemplare, numerotate și numite oficial „Polestar 6 LA Concept edition'. Acestea vor beneficia exclusiv de nuanța exterioară albastru „Sky', de o finisare interioară completă cu piele și de jante specifice de 21 de inchi identice cu ale conceptului original Polestar O₂.

În această vară, conceptul Polestar O₂  urmează să mai fie expus la evenimentele Pebble Beach Concours dElegance și The Quail, A Motorsports Gathering din cadrul Săptămânii Auto Monterey din California, 18-21 august 2022.

Adaugă un comentariu

Articole similare