În loc să fluidizeze traficul, noul sens giratoriu de pe Centura Ploiești creează coloane de 10 km

Haos în apropiere de Ploiești, în această dimineață! Pe DN1, la intrarea pe Centura de Vest a orașului Ploiești, s-a format astăzi o coloană de mașini întinsă pe aproape 10 km. Potrivit polițiștilor, vinovat este noul sens giratoriu construit în zona respectivă.

Răbdarea șoferilor a fost pusă la grea încercare luni dimineața, pe Drumul Național 1, la intrarea pe Centura de Vest Ploiești. De la km 76 (Băicoi) până la km 66, o mulțime de mașini au avansat bară la bară înspre București.

Un reprezentant al Poliției Prahova a declarat că vinovat pentru această situație este noul sens giratoriu construit recent în zona respectivă: „Sunt valori de trafic care nu pot fi preluate eficient de giratoriul de la benzinărie‘.

 

Citește și:

Cum a vrut şoferiţă din Prahova să-i fraierească pe polițiștii care o amendau!

Fă ASTA să-ți răcești rapid mașina încinsă de soare! Durează 2 minute

 

Inaugurat în urmă cu o lună, noul sens giratoriu al Centurii de Vest a orașului Ploiești a fost realizat de CNAIR (Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere). Costul total al lucrărilor este estimat la valoara de 2 milioane de lei, investiție care – deocamdată – pare a fi fost una neinspirată.

Bogdan Toader, președintele Consiliului Județean Prahova, propune o soluție pe termen lung: „Ne-au sesizat cei de la Poliţie despre situaţia creată. Am luat legătura cu CNAIR. Soluţia este crearea unei benzi directe ca să preia traficul care merge spre Capitală‘, a declarat acesta, citat de Ziarul Financiar.

 

Sursa foto: facebook.com/spiridon.andrei.39

Adaugă un comentariu