Și-a construit propriul Ferrari 250 GTO și arată la fel de bine ca originalul | FOTO

Un Ferrari 250 GTO din 1962 cu numărul de șasiu 3851GT a fost vândut în luna august la licitatia organizată de Bonhams pentru fabuloasa sumă de 38,115 milioane de dolari. Și pentru că nu oricine își permite o astfel de mașină, un bărbat originar din Noua Zeelandă și-a construit în garaj propriul model.

*** EXCLUSIVE - VIDEO AVAILABLE *** OAMARU, NEW ZEALAND - MAY 2015: Rod Tempero (pictured) has spent five years building an exact replica of a Ferrari 250 GTO, on May 2015 in Oamaru, New Zealand. A CAR enthusiast has spent five painstaking years recreating one of the world’s most desirable Ferraris. Rod Tempero hand crafted the replica Ferrari 250 GTO in a chicken shed in New Zealand – but the incredible car which has a 4.4 litre, V12 engine could be worth well over one million dollars. Rod and his team specialise in handcrafting cars that otherwise would be unobtainable for enthusiasts around the world. There were only 39 of the original vehicles ever produced by Ferrari and one recently sold for more than $38m at auction.

Inginerului Rod Tempero din Oamaru i-au trebuit 5 ani pentru a construi o replică perfectă a modelului Ferrari 250 GTO. Mașina are motor V12 de 4,4 litri și arată exact ca un model original. Rod Tempero nu este la prima ispravă de acest fel și în 35 de ani de meserie a mai construit zeci de mașini.

“E o mașină specială. A câștigat majoritatea curselor la care a participat”, a declarat cu mândrie Tempero. Conform presei din Marea Britanie, replica inginerului ar putea fi vândută cu cel puțin un milion de dolari.

Ferrari a construit doar 39 astfel de modele 250 GTO, acesta fiind cel mai scump automobil care se vinde la licitații. Conform anumitor surse, anul trecut, Paul Pappalardo a vândut tot un exemplar Ferrai 250 GTO către un client anonim pentru suma de 52 de milioane de dolari, însă licitația nu a fost deschisă publicului larg, iar recordul nu a putut fi omologat.

Foto: NorthFoto