Simpozion: Restaurarea – artă sau știință?

Sub titulatura „Restaurarea – artă sau știință?' a avut loc la București un simpozion internațional dedicat automobilelor istorice și abordării lor tehnice din perspectiva restaurării și conservării. Niciun alt eveniment similar din România nu a mai avut până acum invitați străini atât de proeminenți în domeniul vehiculelor de patrimoniu.

Atât la vizita de la Țiriac Collection (23 iulie), cât și la Simponion, cu implicare activă în conferință și dezbateri (24 iulie), au fost prezenți: Corrado Lopresto (architect și antreprenor, Italia), Arthur Morault (restaurator, Franța), Staphane Gurato (director CNVA, Franța), H.C. Harald Leschke (profesor, fost șef al echipei de design exterior de la Daimler), Patrick Delage (restaurator, nepotul fondatorului mărcii, Franța), David Cooper (restaurator, SUA), Tiddo Bresters (președinte FIVA), Gautam Sen (președinte de comunicare, FIVA), Peter Edqvist (vice-președinte senior pentru afaceri interne ale FIVA).

Turul invitaților de la Țiriac Collection a fost ghidat din partea casei de către Andrei Dumitrescu, coordonator și consultant tehnic al proceselor de restaurare auto. Este vorba despre continuatorul tradiției de pasiune auto și pentru motorsport al familiei Dumitrescu, din al cărei arbore mai fac parte Radu Dumitrescu (multiplu campion national la viteză viteză pe circuit) și regretatul Marin Dumitrescu (maestru al sportului în România).

Adaugă un comentariu