Sistemul de control al tracţiunii de la BMW i3s va fi implementat pe viitoarele modele BMW

Sistemul inovator de control al tracţiunii, adaptat specific pentru livrarea instantanee a puterii sistemului BMW eDrive va fi implementat pe viitoarele modele BMW și MINI.

Prezentat în premieră la noul BMW i3s,  sistemul îmbunătăţeşte tracţiunea şi stabilitatea în condiţii de drum şi meteorologice dificile – la demaraj, în fazele active de generare a energiei la frânare (Brake Energy Regeneration)  şi la accelerarea din virajele strânse.

Piesa centrală a acestei inovaţii este capacitatea sistemului de control de a reacţiona de 50 de ori mai rapid, posibilă datorită faptului că, spre deosebire de sistemele de stabilitate convenţionale, procesul de control este calculat direct de trenul de rulare şi nu de unitate de comandă care necesită modele lungi de semnal. Această dezvoltare oferă o dovadă suplimentară a faptului că BMW i este un pionier al tehnologiei inovatoare în cadrul BMW Group.

Acesta este motivul pentru care inginerii BMW au dezvoltat un nou tip de sistem orientat direct pe cerinţele mobilităţii electrice. Impactul pozitiv al acestor cicluri de control mai scurte nu este destinat exclusiv automobilelor electrice; într-adevăr, acest sistem inovator de control al tracţiunii optimizează şi tracţiunea, stabilitatea şi dinamica automobilelor cu motoare termice. Prin urmare, va fi disponibil şi la modelele BMW şi MINI cu tracţiune faţă, spate şi integrală pentru a oferi o siguranţă vizibil mai mare şi mai multă plăcere a condusului atunci când condiţiile de drum fac demarajul dificil.

taguri
Adaugă un comentariu