BMW i3s a ajuns în România. Cât costă modelul electric cu valenţe sportive

Modelul full electric BMW i3s a ajuns în România şi poate fi comandat cu preţuri care încep de la 35.100 Euro fără TVA.

BMW i3s încorporează o serie de elemente de design proprii, care subliniază caracterul său foarte dinamic. Barele față şi spate se remarcă prin contururile puternic modelate, specifice modelului. La partea din față, finisajele în negru crează o prezenţă dinamică. Secţiunile laterale ale barei faţă sunt marcate în partea inferioară prin benzi de accent în BMW i Blue sau Frozen Gray, care accentuează suplimentar lăţimea automobilului. De asemenea, elementele de accent din grila BMW închisă este vopsit în negru lucios la BMW i3s, pentru a oferi grilei un aspect mai mare şi mai proeminent. La spate, conturul negru încadrează inserţia foarte lată în culoarea caroseriei. La noul BMW i3s, linia de accent de pe linia acoperişului are acelaşi finisaj negru lucios ca montanţii A.

BMW i3s vine echipat standard cu suspensie sport, care include o reducere cu 10 milimetri a gărzii la sol. Extinderea cu 40 de milimetri a ecartamentului în comparaţie cu BMW i3 are un impact suplimentar asupra marginilor negre ale pasajelor roţilor. BMW i3s este disponibil cu jante exclusive de 20 de ţoli, din aliaj uşor, cu design “double-spoke”, care sunt mai late cu 20 de milimetri decât versiunile disponibile anterior. Ele pot fi comandate în variantele de culoare Bicolour şi Jet Black.

Liniile de echipare Loft, Lodge şi Suite sunt disponibile BMW i3s ca alternativă la versiunea Atelier standard. Opţiunea de design interioar Lodge include o nouă tapiţerie pentru suprafaţa scaunelor, Solaric Brown, care combină pielea naturală, tratată cu extract de frunze de măslin, cu un material textil din lână.

BMW i3s – motor mai puternic

BMW i3s oferă o interpretare  sportivă, dispunând de un motor electric de 135 kW/184 CP care generează un cuplu maxim de 270 Nm. Trenul de rulare actualizat include controlul modificat al motorului şi lagăre cu role conice specifice, care au fost utilizate pentru a optimiza suplimentară a livrării puterii şi a curbei de putere la turaţii mai mari. La limitele intervalului de turaţii ale motorului, puterea şi cuplul dezvoltate vin cu o creştere de până la 40% faţă de BMW i3.

Doar 6,9 secunde sunt suficient pentru ca BMW i3s să accelereze de la 0 la 100 km/h, în drum spre viteza maximă de 160 km/h. Rezultatul este un consum de energie electrică combinat de 14,3 kWh/100 km în ciclul NEDC. Autonomia electrică ajunge la 280 de kilometri  conform ciclului NEDC, la 235-245 de kilometri conform WLTP şi până la 200 kilometri în utilizarea zilnică.

Un motor pe benzină, cu doi cilindri şi putere de 28kW/38 CP, pentru extinderea autonomiei  este disponibil ca opțiune atât pentru noul BMW i3, cât şi pentru noul BMW i3s. Motorul acţionează un generator care produce energia necesară în timpul condusului pentru a menţine un nivel constant de încărcare a bateriei de înaltă tensiune. Acest lucru extinde autonomia generală a automobilului în utilizarea cotidiană cu 150 de kilometri, mărind-o de la aproximativ 180 de kilometri până la un maxim de 330 de kilometri.

BMW i3s – preţuri pentru România

BMW i3s BEV  poate fi comandat de la 35.100 Euro fără TVA şi  BMW i3s REX  este disponibil de la 39.000 Euro fără TVA

taguri
Adaugă un comentariu