BMW i3s promite un plus de sportivitate

BMW i3s promite un plus de sportivitate în gama electrică a bavarezilor şi combină astfel noile tendinţe ecologice cu posibilitatea de alege din Driving Experience Control şi modul Sport atunci când e nevoie.

Noul BMW i3s vine cu un motor electric de 184 CP care generează un cuplu maxim de 270 Nm.  Maşina poate accelera de la 0 la 100 km/h în 6,9 secunde şi atinge o viteză maximă de 160 km/h.  Autonomia electrică poate ajunge până la 280 de kilometri şi noul BMW i3s  poate fi comandat cu un motor pe benzină de doi cilindri/38 CP pentru extinderea autonomiei.

BMW i3s are o versiune actualizată a sistemului de operare iDrive, care oferă o interfaţă intuitivă pentru controlul numeroaselor funcţii ale automobilului, de infotainment, comunicaţii şi navigaţie. La modelele echipate cu sistemul de navigaţie Professional, afişajul de control are o diagonală de 10,25 ţoli (26,04 cm) şi o rezoluție mărită de 1440 × 540 pixeli.

BMW i3S – dotări şi opţiuni

De asemenea, meniul principal este prezentat sub forma unor panouri orizontale, cu infromaţii active. Sistemul de recunoaştere vocală a fost şi el optimizat suplimentar. Cu ajutorul Natural Language Understanding (Înţelegerea Limbajului Natural), instrucţiunile vocale pot fi executate mai rapid şi precis – de exemplu, când căutaţi muzică şi numere de telefon.

Sistemele de asistare a conducătorului disponibile pentru BMW i3s uşurează misiunea celui de la volan şi oferă susţinere diferitele situaţii de trafic, dar contribuie şi la controlul longitudinal şi lateral al automobilului. Pachetul opţional Parking Assistance include Park Distance Control, camera pentru mers înapoi şi Parking Assistant. După ce a fost selectat un loc de parcare paralel cu drumul, Parking Assistant preia controlul acceleraţiei, frânării, selecţiei vitezelor şi direcţiei.

Driving Assistant Plus, disponibil şi ca opţiune, include funcţia de avertizare de coliziune şi pietoni cu funcţia City Braking, Speed Limit Info, Proactive Driving Assistant, tempomat activ cu funcţia Stop & Go şi Traffic Jam Assistant, care nu numai că menţine o distanţă sigură până la automobilul din faţă în trafic aglomerat la viteze de până la 60 km/h, dar menţine şi maşina pe bandă. Sistemul ia informaţii de la marcajele benzii, lăţimea drumului şi vehiculele care călătoresc în faţă.

Noul BMW i3s vine echipat standard cu suspensie sport, care include o reducere cu 10 milimetri a gărzii la sol. Extinderea cu 40 de milimetri a ecartamentului în comparaţie cu BMW i3 are un impact suplimentar asupra marginilor negre ale pasajelor roţilor. Noul BMW i3s este disponibil cu jante exclusive de 20 de ţoli, din aliaj uşor, cu design “double-spoke”, care sunt mai late cu 20 de milimetri decât versiunile disponibile anterior. Ele pot fi comandate în variantele de culoare Bicolour şi Jet Black.

BMW i3s va avea premiera mondială la Salonul Internaţional Auto (IAA) de la Frankfurt/Main, în septembrie 2017. Lansarea pe piaţa mondială va începe în noiembrie 2017.

Citeşte şi 

BMW-ul de pe A1 care a băgat în sperieți șoferii. I-ar fi șicanat, apoi ar fi luat amenzi

Adaugă un comentariu