Skoda Rapid Spaceback si alte 3 modele noi sosesc in 2013

Anul viitor va fi unul plin de surprize pentru fanii marcii Skoda, nu mai putin de patru modele complet noi sau restilizate urmand sa fie lansate pe piata din Romania.

Anuntul a fost facut de Vlad Rusu, brand manager Skoda, cu prilejul debutului local al noului sedan Rapid, modelul care marcheaza revenirea constructorului din Mlada Boleslav la valorile sale traditionale.

Cu un pret de pornire atractiv, de 11.990 de euro, Rapid inlocuieste seria de modele Tour si se adreseaza familistilor cu bugete limitate, fiind o masina simpla, spatioasa si practica, pozitionata intre Fabia si Octavia. Clientii din Romania au la dispozitie trei versiuni pe benzina (1.2 MPI/75 CP, 1.2 TSI/86 CP, 1.4 TSI/122 CP) si una diesel (1.6 TDI/105 CP), in trei niveluri de echipare (Active, Ambition, Elegance). Echiparea de serie include sase airbaguri, aer conditionat, ABS, ESP, geamuri electrice, mp3 player si inchidere centralizata. Potrivit lui Vlad Rusu, cele mai vandute versiuni vor fi modelele 1.2 TSI/86 CP si 1.6 TDI/90 CP, varianta degonflata a motorului de 105 CP urmand sa fie disponibila din vara lui 2013.

Tot din vara lui 2013, gama Rapid va fi extinsa cu o noua versiune situata la granita dintre break si hatchback. Intitulata Spaceback, acesta nu va fi o compacta clasica cu 5 portiere, ci va avea proportii usor neobisnuite si o alura apropiata de cea a unui break de familie. Skoda Rapid Spaceback va fi lansata in martie la Geneva, iar debutul comercial va avea loc in iunie.

Tinta de vanzari pentru acest an este de 250 de unitati Rapid, in timp ce anul viitor Skoda spera sa livreze cel putin 2000-2500 de exemplare pe piata din Romania. Pana in prezent au fost inregistrate 70 de comenzi ferme.  „Ne propunem sa crestem in cota de piata la 10%. Avem un obiectiv de 7.000 de masini. Anul acesta, vom incheia anul cu 6.400-6.500 de masini’, a declarat Vlad Rusu.

Pe langa noua gama de buget Rapid, optimismul oficialilor Skoda se bazeaza pe lansarea noilor Octavia III, Superb Facelit si Yeti Facelift. A treia generatie Octavia, cunoscuta sub numele de cod A7, va sosi in Romania in martie, in timp ce versiunile restilizate ale modelelor Superb si Yeti vor putea fi comandate in Romania incepand din mai, respectiv ultimul trimestru al anului viitor.

Adaugă un comentariu