Skyactiv-R: Mazda confirmă conceptul unui model sportiv cu motor rotativ

Mazda a confirmat că viitorul concept pe care-l va expune la Salonuil Auto de la Tokio peste două zile va avea o nouă generație de motor rotativ, care se va numi Skyactiv-R.

Mazda a dat mai multe semnale în ultimul timp că intenționează să lanseze un succesor pentru RX-8. Chiar dacă inițial a negat, acum reprezentanții mărcii au confirmat, într-o discuție cu autocar.co.uk, că se lucrează la succesorul legendarelor modele RX. Mai mult, japonezii au în vedere readucerea în prim-plan a motorului rotativ Wamkel într-o versiune modernă, sub emplema Skyactiv.

Inginerii Mazda recunosc că echipa de dezvoltare are încă multe obstacole de depășit pentru a moderniza motorul rotativ, dar că situația arată încurajator, iar viitorul Skyactiv-R va avea performanțe superioare motoarelor Skyactiv-G actuale, inclusiv în ceea ce privește nivelul emisiilor.

Conceptul care va fi prezentat în zilele următoare la Tokio se va concentra pe designul viitorului RX, care va păstra configurația lui RX-8, de model cu două portiere și două locuri. Lansarea pe piață ar putea avea loc în 2018, dată până la care toate dificultățile tehnice în ceea ce privește motorul rotativ vor fi fost deja depășite. Momentul ales este unul bun, 2018 marcând aniversarea a 40 de ani de la lansarea lui RX-7.

via | autocar.co.uk

Adaugă un comentariu