Șocant: denumirea nu spune nimic, dar obiectul spune foarte multe. GAC AION Hyper GT a debutat la 2022 Guangzhou Auto Show

Printre exponatele care au atras atenția la 2022 Guangzhou Auto Show s-a numărat și GAC AION Hyper GT. Un bun exemplu care arată că, într-un viitor nu prea îndepărtat, Tesla ar putea să-și ia „noapte bună' din partea industriei chineze de trei ori pe zi.

Să începem prin clarificarea denumirii, pentru o înțelegere mai bună a situației: GAC este un grup auto, iar AION este o marcă a sa (la chinezi, nu e nicio problemă să inventezi mărci peste noapte, oricâte, și să le susții cu resurse consistente din partea unei cooperative mari). Deocamdată AION Hyper-GT este la stadiul de concept, după cum a spus Fan Zhang, vice-președinte al departamentului de design din cadrul GAC R&D.

Până vom afla mai multe și despre datele tehnice ale platformei sale 100% EV, notăm că AION Hyper GT are un coeficient aerodinamic de rezistență la înaintare de numai Cx=0,19 – chinezii spunând că este cel mai redus Cx din lume pentru o mașină de producție – deci treaba cu „conceptul' e doar o formalitate.

La baza designului exterior a stat ideea de metal lichid, ilustrată oficial prin termenii High Energy Liquid Titanium. Mai observăm că acest sedan are „Lambo doors' fără ramă la geamuri și clanțe complet rertase în caroserie.

Adaugă un comentariu

Articole similare