Noroc sau îndemânare? Un șofer glisează razant pe lângă tragedie (VIDEO)

Nu știm cât din ceea ce s-a întâmplat în clipul de mai jos este noroc și cât este îndemânare, însă ceva este cert: circulați cu prudență iarna!

Citește și:

E de mirare că toată lumea a scăpat cu viață din acest accident (VIDEO)

Poţi fi amendat pe un drum cu zapadă chiar dacă ai anvelope de iarnă

Cod Rutier 2020: principalele modificări în legislația rutieră

Pentru un canadian, ziua de Crăciun are, de anul acesta, o însemnătate puternică, pentru că de data aceasta a fost ferit de un accident cu potențial fatal.

În clipul de mai jos, postat inițial pe Twitter de către Poliția din Anchorage (Canada), este filmată operațiunea de depanare a unui Ford Ranger, desfășurată cu ajutorul unui camion de tractări – care nu apare în video.

Însă putem vedea șoferul camionului, care face pregătiri pentru a urca mașina defectă pe rampă. Cu toate că atât pickup-ul stricat cât și mașina de poliție, împreună cu camionul de remorcare se află în afara carosabilului, asta nu îi ferește de autoturismele care circulă pe carosabilul înzăpezit.

Una dintre mașinile care circulă din sens opus pierde, pe fondul neadaptării vitezei la condițiile de drum, controlul mașinii și intră în derapaj, în noua sa traiectorie aflându-se și pickup-ul imobilizat, dar și șoferul camionului de depanare, care nu vede ce se întâmplă în jurul său.

Ceea ce urmează este, cel mai probabil, un mix de inspirație de moment, aptitudini și noroc: șoferul mașinii aflate în derapaj (o Kia Sorento) pune piciorul în gaz și încearcă să recapete controlul autoturismului; SUV-ul trece, în derapaj, razant pe lângă omul aplecat lângă pickup.

Așa cum și Poliția din Anchorage spune în descrierea acestui incident, „dacă oricare dintre variabile era câtuși de puțin diferită, aceasta ar fi putut fi o zi tragică. Ne bucurăm că nimeni nu a fost rănit. Este iarnă. Circulați cu viteză redusă.’

Adaugă un comentariu