E de mirare că toată lumea a scăpat cu viață din acest accident (VIDEO)

Iarna începe să-și intre în drepturi și, o dată cu ea, apar și primele accidente cauzate de neadaptarea la condițiile de trafic.

Citește și:

Accident în București! Daună totală pentru un Lambo de peste 200.000 de euro

Acest accident ne pune pe gânduri: șoferul a avut noroc sau ghinion? (Video)

Răcirea vremii, completată și de precipitațiile sub formă de ploaie sau zăpadă, aduce cu ea o serie de noi provocări pentru șoferi, iar neadaptarea la condițiile de drum duce, invariabil, la accidente.

Un caz concret în acest an a avut loc în comuna dâmbovițeană Produlești, unde șoferul unui autoturism Audi a pierdut controlul mașinii și a acroșat trei mașini, înainte să se oprească într-un stâlp de iluminat, pe care l-a rupt în două.

Pe imaginile surprinse pe camerele de supraveghere se poate vedea cum traiectoria autoturismului se modifică brusc, acesta începând să se rotească incontrolabil. Pirueta se agravează odată ce Audi-ul lovește două mașini parcate și apoi un cap de pod. Cauza principală a acestui accident a fost rularea cu viteză excesivă (un obicei încă specific majorității, cum bine ne arată un studiu recent) în condiții improprii – în cazul acesta poleiul.

Din fericire, nimeni nu se afla pe drum în momentul producerii accidentului; din nefericire, violența impactului s-a resimțit asupra șoferului autorurismului și a pasagerului, care au fost transportați la spital, necesitând îngrijiri medicale. Situația lor este stabilă. Poliția a deschis un dosar penal pe numele șoferului de 20 de ani.

Profităm de acest prilej pentru a vă reaminti importanța echipării mașinii cu anvelope de iarnă și adaptarea stilului de condus la condițiile drumului. România se află pe primul loc în Europa la decese cauzate de accidente rutiere, cu 96 de decese per milion de locuitori – dublu față de media europeană.

Adaugă un comentariu