Culmea onestității: Un șofer beat s-a dus singur la poliție după ce a provocat un accident

Un șofer din Iași s-a prezentat la poliție din proprie inițiativă, după ce a provocat un accident rutier, beat fiind. Deși acesta susține că băuse în seara anterioară, alcoolemia depistată de etilotest sugerează cu totul altceva.

Un șofer ieșean în vârstă de 39 de ani a provocat o tamponare în trafic, în apropierea penitenciarului, după care s-a prezentat la sediul poliției pentru a înștiința autoritățile. A făcut acest lucru deși era beat, dar poate că tocmai alcoolul i-a dat curajul necesar pentru a înfrunta oamenii legii.

Aflat la volanul unui Volkswagen, bărbatul băut a lovit un taxi Renault, împingându-l într-un indicator rutier de pe marginea șoselei.

 

Citește și:

Noul examen medical obligatoriu pentru șoferi: Nu-l treci, nu iei permisul

Poliția nu vrea să știi asta: când poate deveni nul un proces-verbal completat de Poliţia Rutieră

 

Polițiștii l-au testat cu aparatul etilotest, care a dezvăluit că bărbatul n-ar fi trebuit nici măcar să se apropie de volan. Alcoolemia acestuia era de 0,77 mg/l alcool pur în aerul expirat. Bărbatul susține că băuse cu o seară în urmă, dar – chiar dacă spune adevărul -, este irelevant. Șoferul a fost transportat la spital pentru a se determina alcoolemia din sânge.

În acest caz a fost deschis un dosar penal pentru conducere sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe, a declarat un reprezentant al Poliţiei Iaşi, citat de Ziarul de Iași.

Reamintim faptul că, potrivit Codului Rutier, conducerea unui autoturism de către un șofer care are alcoolemie egală sau peste 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat (minimum 0,80 mg/l alcool pur în sânge) constituie infracțiune. Fapta se pedepsește cu închisoare de la 1 la 5 ani sau cu amendă penală.

 

Sursa: Ziarul de Iași / Sursa foto: pexels.com

Adaugă un comentariu