Șoferii ar putea suspenda polițele RCA dacă nu utilizează mașina

Șoferii vor putea suspenda polițele RCA în perioada în care vehiculul nu este utilizat, se arată în noul proiect de lege referitor la asigurarea de răspundere civilă obligatorie.

“Pe baza concluziilor unui grup de lucru dedicat, care a reunit toate părțile interesate, ASF a finalizat propunerea privind proiectul Legii privind asigurarea obligatorie de răspundere civilă pentru prejudicii produse terților prin accidente de vehicule, care ar urma să înlocuiască Legea nr. 136/1995. Proiectul are în vedere inclusiv posibilitatea de a suspenda polița RCA pe perioada în care autovehiculul nu este utilizat”, se precizează într-un comunicat al ASF.

În urmă cu puțin timp, am aflat că polițele RCA vor putea fi achitate și în rate, urmând ca acestea să fie prelungite automat. Însă transportatorii sunt nemulțumiți de ideea reînnoirii automate.

Autoritatea de Supraveghere Financiară spune că discuțiile cu toate părțile implicate.

“Activitatea Grupului de lucru pe asigurări (din care fac parte reprezentați ai asigurătorilor, transportatorilor, intermediarilor în asigurare, service-urilor auto) își va concentra atenția asupra soluționării problemelor de natură tehnică și pe elaborarea legislației secundare care să sprijine și să detalieze mecanismele și regulile incluse în noul proiect de lege privind asigurările auto din România”, se arată în comunicatul autorității.

Via | Profit.ro

Adaugă un comentariu