Șoferii care vor să circule cu mașina pe Bulevardul Magheru, taxați la noxe

Șoferii care vor să circule cu mașina pe artere aglomerate din centrul Capitalei vor fi obligați să plătească o taxă de poluare. Cel puțin aceasta este intenția municipalității, iar arterele vizate sunt bulevardele Magheru, Regina Elisabeta sau strada Mihai Eminescu. Soluția a fost explicată de Sorin Chiriță, City Managerul Bucureștiului.

ULUITOR! Fotografia din spital cu Michael Schumacher pentru care se cere 1 MILION DE EURO!

NEBUNIE în trafic! Iată cum se comportă câteva fete din Constanţa

„În prezent avem în derulare o analiză amplă referitoare la acest aspect, al unei taxe. Nu este nimic bătut în cuie, nici măcar străzile sau dacă va fi implementat acest proiect’, a declarat Sorin Chiriță avansând totuși numele unor străzi și bulevarde precum Magheru, Regina Elisabeta sau strada Mihai Eminescu.

Cum se fură la pompele din România când angajatul benzinăriei îi spune șoferului: Pot să vă ajut?’

Numărul de autoturisme în București este în continuă creștere, iar una din cauze este și lipsa unei taxe de poluare, la noi fiind moca să poluezi’, a explicat Sorin Chiriță.

Prima care a vorbit despre taxa de poluare din centrul Capitalei a fost Gabriela Firea, primarul Bucureștiului, care a menționat că aceasta va fi introdusă de abia după ce RATB va avea vehicule noi. Nu este prima inițiativă de acest gen care urmărește reducerea noxelor.

După ce toate aceste măsuri se vor implementa (Planul de Mobilitate Urbană – n.r.), printr-o consultare publică adecvată, credem că se va ajunge şi la instituirea unei taxe de centru pentru protejarea mediului înconjurător, a clădirilor de patrimoniu şi pentru decongestionare. Cetăţenii ar dori să folosească transportul în comun’ spunea Firea.

    dragos says:

    Fara suparare si fara a avea intentia de a jigni pe cineva, de ce Bucurestiul este PLIN de masini de provincie? La un singur drum prin Bucuresti din Baneasa pina in centru poti numara zeci de masini de provincie; locurile de “parcare” din cartiere sunt intesate de masini de provincie: in fata blocului unde locuiesc pe o distanta de 50-70 de metri am numarat acum cateva zile nu mai putin de 16 masini de provincie parcate.
    Acesti soferi nu platesc taxe in Bucuresti dar folosesc domeniul public care este intretinut din taxele Bucurestenilor care se invart cite 30 de minute seara sa gaseasca un loc de parcare.
    Nu sunt expert dar o simpla la o simpla evaluare vizuala cred ca vorbim de 25% masini de provincie in Bucuresti (in trafic si/sau parcate).
    Cei din provincie trebuie descurajati sa mai intre cu masinile in Bucuresti . Exista trenuri, exista transport public dinspre periferie catre centru… Cine vrea sa intre in Bucuresti cu masina sa platesca. Daca sta in chirie in Bucuresti atunci cu viza de flotant sa plateasca taxe in Bucuresti.

    Isac Cristian says:

    Dragos , fara suparare te intreb si eu , oare cand la mine in oras am cel putin 25% masini din Bucuresti , nu ar trebui sa plateasca si ei taxe primariei din orasul meu ? Daca eu vin in vizita la rude in Bucuresti si stau o saptamana , as putea sa platesc o taxa anume , intrebarea me fireasca ar fi , cat sa platesc pentru faptul ca vin cu masina intr-un oras super poluat nu de catre masinile din provincie , ci chiar de catre masinile Bucurestiului , dar mai ales cat ar trebui sa plateasca cei din Bucuresti cand vin intr-un oras ca al meu cu o poluare minima ? Toate intrebarile sunt retorice ……

Adaugă un comentariu

Articole similare