Șoferii cu vârste mai mici de 30 de ani vor plăti mai puțin pentru polița RCA

Potrivit unui comunicat de presă emis de ASF (Autoritatea de Supraveghere Financiară), cinci dintre cele zece companii de asigurări care se ocupă de polițele RCA în țară vor scădea prețurile pentru asigurarea obligatorie pentru șoferii cu vârste mai mici de 30 de ani.

Organismul de stat care contolează modul în care funcționează firmele de asigurări a afișat și numele celor cinci companii care au decis micșorarea tarifelor. Vorbim despre City Insurance, Astra, Euroins, Generali și Allianz.

“ASF a prelungit până la sfârșitul lunii februarie a.c. termenul până la care societățile de asigurări pot revizui și retransmite notificprile privind tarifele de primă RCA. Dintre cele zece societăți autorizate să practice asigurări RCA, un numar de cinci societati (City Insurance, Euroins, Astra, Generali și Allianz) — cu o cota de piata de 52,6% — au transmis deja Autorității aceste notificări. Modificările au vizat în mare parte reducerea incărcării pentru tineri, urmărindu-se atingerea unui nivel similar practicii europene, care arată utilizarea unor prime de asigurare pentru tineri de până la de 2,2 ori mai mari decât categoria majoritară, comparativ cu un nivel de 5 ori mai mare constatat anterior”, se arată în cominicatul emis de ASF.

Modificările de prețuri vor intra în vigoare începând cu 1 martie 2015, dar așteptăm și reacțiile celorlalte firme de asigurări din țară.

Calculează polița RCA.

Sursa | AvocatNET

Adaugă un comentariu