Șoferii începători ar putea rămâne fără permis mai ușor

vezi galeria foto

Șoferii începători ar putea să rămână fără permis mai ușor decât cei care au mai mult de un an de experiență.


Cel puțin, aceasta este ideea dintr-un nou proiect de act normativ care se află în dezbaterea senatorilor. Pe lângă modificări la regimul punctelor, mai există și această propunere gândită pentru a tempera începătorii.

Propunerea legislativă este următoarea: ‘În cazul conducătorilor auto titulari de permis de mai puțin de un an de zile, suspendarea exercitării dreptului de a conduce se dispune la cumularea a 12 puncte de penalizare’.

Citește și:

Video | Accident grav pe DN2, surprins de o cameră de bord


VIDEO: Ce a pățit un șofer care a intrat cu mașina pe șina de tramvai

ANAF verifică toate mașinile second-hand aduse în țară

Un Duster al Poliției Locale a fost inscripționat eronat și a amuzat internauții

Ți-ai pierdut permisul? Iată ce poti face pentru a-l recupera în cel mai scurt timp!

 

Astfel, șoferii începători ar putea sa aibă permisul suspendat mai repede decât șoferii care au o experiență de mai mult de un an de zile. Desigur, experiența aceasta este relativă, deoarece posesia permisului de conducere nu înseamnă și experiență în conducere.


În acest moment, legislația rutieră stabilește că suspendarea permisului se dispune tuturor șoferilor la cumularea a 15 puncte de penalizare. Propunerea sugerează că începătorii ar putea să-și piardă dreptul de a conduce dacă vor cumula 12 puncte de penalizare.

Rămâne de văzut dacă cele trei puncte de penalizare ar fi suficient de multe sau de puține ca să motiveze începătorii să conducă mai precaut. Desigur, în contextul în care propunerea legislativă va trece de senat și va deveni apoi lege.

CITEȘTE ARTICOLE SIMILARE