SsangYong Torres ilustrează noua personalitate a mărcii, venind cu argumente tari la preț, prestații și latura practică.

Noul SUV SsangYong Torres se înscrie perfect în filosofia mărcii asiatice: oferă destul de mult pentru banii care se cer pe el, dispune de tehnică modernă, e bine dotat și personalizat, stă bine cu latura practică și cu calitatea de fabricație. Pentru un ochi avizat, sunt sesizabile limitările de buget din spatele proiectului: dedesubtul structural caroseriei autoportante încă păstrează componente utilizate la deja cunoscutele Tivoli/Korando. Pe de altă parte, designul elaborat în colaborare cu Pininfarina inpresionează prin afișarea unor elemente de stil originale și bine armonizate, menite să redefinească imaginea mărcii.

Vom lua asta ca o trăsătură de modestie: producătorul l-a prezentat pe SsangYong Torres ca fiind un SUV compact, deși lungimea de 4,7 m îl trimite deja în cotele clasei medii. Mai notăm că lățimea măsoară 1,89 m, în timp ce înălțimea este de 1,72 m. Forma oarecum exotică a pavilionului ar putea genera controverse printre designeri, însă un lucru este cert: avantajează spațiul din zona capului pentru locurile din spate.

Cel puțin deocamdată, o singură variantă de motorizare este propusă: benzină turbo, 4 cilindri, cilindree de 1,5 litri, putere de 163 CP și cuplu maxim de 280 Nm. Nivelul de finisare Club este cel aflat la baza ofertei, iar prețurile încep de la 31.450 de euro. În momentul de față este practicat și un preț promoțional de 28.950 de euro.

Adaugă un comentariu

Articole similare