Start pentru cea de-a doua generație BMW Seria 2 Active Tourer, automobilul sportivității de familie

Noua generație BMW Seria 2 Active Tourer ilustrează în mod deosebit de relevant conceptul către care evoluează actualmente întregul domeniu auto: conducerea sportivă cedează prioritatea către ideea unei vieți dinamice la nivel extins.

Faptul că designul și abilitățile mașinii îi inspiră pe toți cei de la bord să trăiască activ și interiorul le oferă posibilitatea să-și îmbarce echipamente de sport, biciclete și altele, vine ca un mesaj de schimbare: performanță nu înseamnă neapărat să-i depășești pe toți ceilalți de pe drum (în fond, aici apar și riscuri de siguranță), ci să ieși din limitele modului de viață sedentar către care ne împing rutinele zilnice și instinctul de conservare, cu predilecția sa către confort.

În prima fază a carierei comerciale, noul BMW Seria 2 Active Tourer va miza pe trei motorizări alimentate cu benzină. O versiune diesel va fi disponibilă începând din februarie 2022. Gama va fi completată ulterior cu două versiuni de tip plug-in hybrid, echipate cu cea de-a cincea generație a sistemelor de propulsie BMW eDrive. Printre argumentele tehnice importante ale acestui BMW compact cu caroserie de tip MPV se mai numără motorizările noi cu configurație mild-hybrid care funcționează la tensiunea de 48V, în timp în interior va fi remarcat noul sistem de infotainment BMW iDrive (soft BMW Operating System 8) afișat pe un tabloul de bord care promovează în premieră conceptul BMW Curved Display.

Asemenea predecesorului său, BMW Seria 2 Active Tourer va fi asamblat în uzina de la Leipzig. Vorbim aici despre o fabrică modernă, inaugurată în 2005, unde mai sunt produse BMW Seria 1, BMW Seria 2 Gran Coupe și vehiculele electrice urbane BMW i3.

Adaugă un comentariu