Start pentru Programul Rabla 2012

Programul “Rabla 2012” a debutat oficial astazi prin deschiderea procesului de inscriere si validare a colectorilor si dealerilor agreati, insa primele casari vor demara pe 3 aprilie pentru persoanele fizice, respectiv 23 aprilie pentru firme.

Programul de stimulare a innoirii parcului auto national din acest an dispune de un buget total de 114 milioane de lei si isi propune sa scoata din uz 30.000 de autovehicule mai vechi de zece ani, in perioada 3 aprilie-19 noiembrie 2012.

"Rabla 2012" nu aduce niciun fel de modificari fata de editia precedenta, cuantumul primei de casare fiind stabilit la aceeasi valoare de 3800 lei. Pentru fiecare masina veche predata la REMAT romanii vor obtine un tichet valoric nenominal. Posesorul unui automobil vechi predat deja spre casare are posibilitatea de a vinde voucherul, dar si de a achizitiona inca doua tichete pentru a beneficia de reducerea maxima posibila in cadrul programului. Pentru achizitionarea unui autovehicul nou pot fi utilizate cel mult 3 tichete valorice, astfel ajungandu-se la o reducere considerabila de aproximativ 2.600 euro. 

Operatorii economici autorizati sa desfasoare activitati de colectare vor primi tichetele valorice de la AFM din 3 aprilie, persoanele fizice interesate de casarea unui automobil vechi putandu-se adresa Remat-urilor agreate incepand cu data de 4 aprilie. 

Lista producatorilor si importatorilor autorizati, precum si cea a centrelor de colectare incluse in program, vor fi publicate de Administratia Fondului de Mediu abia la sfarsitul acestei luni pe site-ul afm.ro, in cadrul sectiunii dedicate Programului de Stimulare a Innoirii Parcului Auto National 2012.

Adaugă un comentariu

Articole similare