Știri din lumea Tesla: recall, livrări slabe și închidere temporară la uzina din Germania

Gigantul Tesla se confruntă cu mai multe probleme în ultima perioadă. Acestea sunt legate de recall-ul unde sunt afectate peste 59.000 de autoturisme, livrările pentru al doilea trimestru din 2022 care nu au atins planul sau despre închiderea temporară a uzinei din Berlin, deși aceasta și-a deschis porțile în luna martie.

În primul rând, ar trebui să discutăm despre recall. Tesla recheamă în service peste 59.000 de autoturisme Tesla Model 3 și Model Y. Acestea au o eroare software care împiedică funcționarea corespunzătoare a sistemului de apelare în caz de urgență (eCall). Problema a fost descoperită de către Autoritatea Federală de Transport Auto din Germania.

Din păcate, criza semiconductorilor afectează în continuare în plin industria auto. Inevitabil, și Tesla a fost afectată. Rezultat: americanii au livrat doar 254.695 de mașini în al doilea trimestru al anului curent, mult sub așteptările companiei. Numărul din primul trimestru a fost semnificativ mai însemnat, Tesla reușind să livreze atunci 310.048 de mașini. Dintre acestea, mai mult de 90% reprezintă modelele 3 și Y.

Însă producția va fi afectată și mai mult în luna iulie la uzina Tesla Giga Berlin. Aici, activitatea va fi suspendată timp de două săptămâni (11 iulie-22 iulie) pentru a permite efectuarea unor modificări la procesele de fabricație. În august, capacitatea de producție a uzinei se preconizează că se va dubla, uzina urmând să primească și al treilea schimb de personal. Începând de anul viitor, Tesla Giga Berlin ar trebui să aibă o capacitate teoretică de 500.000 de vehicule pe an. În viitor, Tesla va opera modificări similare și la uzina din Shanghai.

Adaugă un comentariu