Studenții din Brașov participă pentru a opta oară în Formula Student

Ca în fiecare an începând cu 2009, studenții Universității Transilvania din Brașov se pregătesc pentru cel mai important eveniment competițional de motorsport și inginerie destinat inginerilor în devenire – Formula Student.

Cel de al 8-lea monopost pe care îl construiesc, BS16, este dezvoltat în garajul singurei echipe care reprezintă de opt ani consecutiv România în această competiție. În acest sezon, BlueStreamline va lua startul la etapa care se va desfășura în perioada 14-17 iulie 2016 pe circuitul de la Silverstone din Marea Britanie.

BlueStreamline a fost acceptată să participe la Formula Student UK alături de 156 de echipe din 31 de țări, unde Germania și Marea Britanie au o reprezentare pe măsura tradiției pe care o au în sporturile cu motor. Din cele 156 de monoposturi, aproximativ 80 dintre ele printre care și BS16 sunt propulsate cu motoare cu combustie, în timp ce fenomenul ‘electric’ ia amploare de la an la an.

BlueStreamline Cir cuit de Barcelona-Catalunya 3

Din 2008, când a luat naștere proiectul BlueStreamline și până în prezent, echipa de competiții a Universității Transilvania din Brașov continuă să fie singura echipă care a particiat an de an la Formula Student UK. De-a lungul celor 8 ani de existență, BlueStreamline a luat startul la 14 competiții internaționale de Formula Student pe 3 din cele mai cunoscute circuite europene: Silverstone (UK), Barcelona-Catalunya (Spania) și Varano de Melegari (Italia). De la an la an, studenții brașoveni au reușit să construiască monoposturi tot mai performante, astfel încât în 2015 s-au clasat pe locul 24 din 122 la proba cea mai importantă a competiției Formula Student, și anume proba de anduranță.

BlueStreamline Silverstone UK

Pentru BlueStreamline, anul 2015 a fost cel mai bun din punct de vedere al locului pe care l-a ocupat în clasamentul general la Formula Student UK, mai exact poziția 45 din 122 de echipe participante.

Pentru acest sezon, cei 20 de studenți care fac parte din BlueStreamline și-au propus să urmeze traiectoria ascendentă pe care a avut-o echipa. Proiectarea și construcția unui monopost mai performant decât cel din 2015 a devenit un obiectiv care să le permită să poată ridica cu mândrie steagul României la cele două competiții internaționale la care vor participa, Formula Student UK pe circuitul de la Silverstone (14-17 iulie 2016) și Formula Student Spania pe circuitul Barcelona-Catalunya (24-28 august 2016).

Foto

Adaugă un comentariu

Articole similare